Регіональний центр раннього розвитку дитини


20 лютого в Центрі раннього розвитку дитини був проведений клуб спілкування для молодих сімей на тему: «Педагогічні стилі виховання. П’ять шляхів до серця дитини».
Засідання почалося з запалювання домашнього вогнища у каміні, тепло якого з екрану монітора зігрівало присутніх протягом усього спілкування.
Про існуючі моделі виховання, про їх позитивні та негативні сторони розповіла присутнім директор Центру Веселовська Т.А. Батькам був запропонований тест «Як правильно обирати принципи виховання дітей», який допоміг батькам визначитися з моделлю виховання власної дитини.
Різнокольоровими квітами виховання розцвіло у кімнаті чарівне дерево. Його прикрасили батьки, вибираючи серед трьох кольорів той, який найбільше підходить їхньому стилю виховання. Тішить те, що найбільше було жовтих квітів, які символізують такі дії дорослих, як особистий приклад, вислуховування, компліменти, заохочення, похвалу, доброзичливі інтонації, зацікавленість, посмішку, підтримку. А найменше червоних квітів, які означали застереження, заборони, покарання. А це свідчить про те, що наші батьки хочуть і намагаються виховати добру, впевнену у собі дитину. Що для цього потрібно, якими принципами керуватися у вихованні дитини, які бувають стилі виховання розповіла психолог Волинець А.О.
Батьки розіграли практичні ситуації, які запропонувала вихователь Стецько Н.Л. і усі мали змогу обговорити ті помилки у спілкуванні, які виникають у повсякденному житті між дорослими і дітьми, а про уникнення таких помилок, про шляхи взаємодії з дитиною і важливі умови її розвитку розказала методист - вихователь Чугреєва О.А.
Інколи ми не завжди можемо виразити дитині свої почуття i любов на зрозумілій їй мові. Щоб дитина відчула нашу любов, ми повинні знайти особливий шлях до її серця i навчитися проявляти свою любов, виходячи з цього. Про п’ять шляхів любові розказала логопед – дефектолог Реган О.А.
Під час дружнього чаювання, кожен з батьків мав можливість висловити свою думку, щодо змісту та способу проведення такого заходу, поділитися своїм баченням про життєві ситуації.
Фільм про виховання дітей підвів підсумки про все почуте і побачене.
На згадку про чергове засідання Клубу спілкування кожен з присутніх отримав пам’ятки з корисними порадами щодо шляхів порозуміння зі своїми дітьми, цікавими інформаційними даними та перлинами народної мудрості.
Насправді, так мало потрібно для гарного виховання! Треба лише зрозуміти, що немає двох відношень до дитини, людського і педагогічного. Є тільки одне: людське.

 

alt
 

alt
 

alt
 

alt
 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.