13 травня 2017 року з нагоди відзначення Дня Європи біля приміщення виконавчого комітету міської ради пройшла церемонія урочистого підняття прапора Євросоюзу та Державного Прапора України за участю міського голови, військовослужбовців гарнізону – учасників АТО, учнів шкіл, молоді, громадськості.
Право підняти Державний прапор України та прапор Європейського Союзу було надано міському голові Миколі Мельничуку, начальнику Старокостянтинівського гарнізону, учаснику АТО, полковнику Миколі Коваленку, а також талановитій молоді, переможцям і призерам міських та обласних конкурсів, олімпіад: учениці 10 кл. ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Хомяк Карині, учню 11 кл. ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Зашкольному Давиду та учениці 9 кл. ЗОШ І-ІІІ ст. №3, голові Ради старшокласників міста Надії Лисичиній.
Перед учасниками церемонії виступив міський голова Микола Мельничук та голова ради старшокласників міста Надія Лисичина. Зокрема, у своєму виступі міський голова зазначив, що вперше біля виконавчого комітету міської ради піднято прапор Європейського Союзу і це є символічна подія: саме в ці травневі дні будуть завершені усі формальності щодо надання українським громадянам права на безвізові поїздки до країн Євросоюзу. Представник молодого покоління Надія Лисичина наголосила, що в першу чергу наша молодь має розбудовувати по-справжньому, цивілізовану, заможну Україну в єдиній Європі.
Прапори ЄС та України піднято під звуки Державного Гімну України та гімну Європейського Союзу «Ода до радості» у виконанні муніципального духового оркестру (художній керівник – Василь Муляр).
Ведучою культурно-масового заходу була директор міського будинку культури Діана Клепацька.
Як відомо, 11 травня 2017 року Рада Європи міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі, а 17 травня у Стразбурзі в приміщенні Європарламенту, урочисто буде підписано відповідний законодавчий акт. Рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і за двадцять днів по тому воно набуде чинності. Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися