Головна

 

Державний  Прапор  є одним з головних державних символів,  який символізує  суверенітет та державність України, споконвічні волелюбні прагнення українського народу. У ХХ столітті синьо-жовтий прапор став головним символом національно-визвольної боротьби українців за свободу і незалежність. Сьогодні під Державним Прапором України наші воїни мужньо і самовіддано захищають незалежність, державний суверенітет і територіальну цілісність нашої держави від російської агресії.

Постановою Верховної Ради від 28 січня 1992 року затверджено Державний Прапор України. Він  являє  собою синьо-жовте прямокутне полотнище  з  двох  рівних  за  шириною,  горизонтально розташованих  смуг:  верхньої  синього кольору,  нижньої – жовтого кольору, із співвідношенням ширини Прапора до його довжини 2:3.

23 серпня 2004 року вийшов Указ Президента України № 987/2004 «Про День Державного Прапора України». «На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України постановляю: Установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня» -  зазначено в указі.

У зв’язку з відзначенням Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України:

  • підприємствам, установам та організаціям нашого міста усіх форм власності 23 та 24 серпня 2017 року розмістити на будівлях Державний Прапор України;
  • усіх мешканців міста закликаємо у ці святкові дні прикрасити Державним синьо-жовтим Прапором свої оселі, автомобілі і використовувати сині та жовті стрічки як аксесуар свого одягу;
  • рекомендуємо перевізникам 23 та 24 серпня 2017 року розмістити синьо-жовті прапорці на автобусах, які використовуються на маршрутах громадського транспорту у Старокостянтинові.

 

Оргкомітет з підготовки та відзначення у місті

Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.