Дорогі старокостянтинівці та гості міста!

Від щирого серця вітаю вас з Днем Державного Прапора та 26-річчям незалежності України!

Традиційно напередодні головного свята нашої держави – Дня незалежності, в Україні відзначається День Державного Прапора. Саме прапор символізує єдність народу, консолідує міста і краї в державу, а духовно й історично близькі етноси – в націю. І тепер він гуртує тих, у кого в серці горить вогонь патріотизму, кому Україна – понад усе. Синьо-жовті барви Державного Прапора стали символами єднання нашого народу, а незалежність і мир – найкращими побажаннями рідній Україні.

Найціннішим та найвеличнішим надбанням довгого і тернистого шляху, який пройшов наш народ до здобуття свого права на свободу, є наша незалежність. Адже саме вона означила майбутнє України – як держави, і українців – як європейської нації; відкрила широкі можливості для духовного розвитку, економічного зростання і добробуту кожного громадянина. Незалежність стала новою точкою відліку в житті кожного з нас.

Однак ми знову мусимо захищати своє право на суверенність і цілісність власної держави. Страх ворога, що Україна стане сильною демократичною державою, викликає паніку та силкування нав’язати свої варварські звичаї та спотворені поняття. Наші мужні захисники на східних кордонах героїчно протистоять зазіханням агресора. Нині наша глибока шана тим, хто зустрічає свято на передовій – український народ пишається вашою сміливістю, самопожертвою і патріотизмом.

Події, свідками яких ми є, мають доленосне значення для майбутнього нашої держави, загартовують дух української самосвідомості, виховують в кожного повагу до своєї Вітчизни, до її Прапора та незалежності. Пишаймося, що є громадянами великої європейської держави Україна, яка засвідчила усьому світу готовність найвищою ціною боронити свободу й демократію. Наш сильний і вольовий народ вистоїть і у цих випробуваннях – ми переможемо!

Хай же нас об’єднує любов і небайдужість до рідного міста до всієї України. Будьмо згуртованими і відповідальними. Спільними зусиллями, єдиною громадою ми здолаємо усі негаразди та переможемо недругів, які зазіхнули на незалежність нашої держави, її цілісність та наш європейський вибір. Усім нам мужності, здоров’я, віри та надії. Нехай оминає наші оселі лихо, хай янголи бережуть наших воїнів, а Господь Бог благословить Україну на мир, злагоду та процвітання!

Слава Україні!

Слава українському народові!

Героям слава!


З повагою,міський голова                                                               Микола Мельничук

Поділитися