24 серпня 2017 року відбулися заходи до Дня незалежності України.

В першій половині дня делегація міста на чолі з міським головою Миколою Мельничуком взяла активну участь в обласних заходах з нагоди 26-ї річниці незалежності України, які відбулися на Майдані Незалежності у м. Хмельницькому. Місто долучилося до обласної  виставки з представленням декоративно-ужиткового мистецтва, презентацією тематичної палатки, демонстрацією досягнень міста. Наші пекарі зробили свій внесок у формування на обласному Майдані Незалежності символічного Пирога Єднання.

Як завжди своїми виступами радували хмельничан і гостей обласного центру корифеї музики та пісні: муніципальний духовий оркестр (художній керівник Василь Муляр) та народний аматорський хор "Доброслав" (художній  керівник Геннадій Зелінський).

24 серпня 2017 року на стадіоні "Центральний" о 18.00 розпочалися урочисті заходи та святковий концерт до Дня незалежності України.

Спершу відбувся спільний молебень за Україну та її народ представників християнських конфесій міста та громади рідної української національної віри.

З вітальним словом виступив міський голова Микола Мельничук. У своїй промові він згадав про важкий та довгий 100-річний шлях до своєї незалежності, який здолала Україна протягом минулого століття. Вперше проголошення незалежної української держави офіційно відбулося четвертим універсалом Центральної Ради ще 22 січня 1918 року. Однак опинившись у 1921 - 1991 роках в радянсько-російському ярмі, ми були позбавлені своєї державності, проте боротьба за незалежність не припинялася. Це робили і вояки ОУН-УПА, і дисиденти, і "шестидесятники" - сказав міський голова. Також він особливо подякував у своїй промові сотням воїнам Старокостянтинівського гарнізону та місцевим поліцейським, які неодноразово в зоні проведення АТО виконували свій священний обов'язок щодо захисту незалежності України від російсько-терористичної агресії. Микола Мельничук закликав навіки пам'ятати подвиг 107 героїв Небесної Сотні, Сергія Михайловича Бондарчука та 9 загиблих вихідців зі Старокостянтинова, які на Сході України протягом останніх 3 років віддали за незалежність держави свої життя. Головною тезою виступу міського голови став заклик до єднання усіх громадян заради зміцнення незалежності України: "Неодноразово говорив і ще раз повторюю: в єдності наша сила, в єдності - наша перемога, єдність є головною запорукою нашої незалежності!"    

Відбулося нагородження учасників АТО відзнакою-медаллю виконавчого комітету міської ради "За особисту мужність та героїзм". Нагороджено 93 військовослужбовці Старокостянтинівського гарнізону.

З нагоди 26-ї річниці незалежності України, за вагомі трудові досягнення, досягнення в спорті, в культурній сфері відзначено грамотами, подяками та цінними подарунками окремих громадян і трудові колективи підприємств, установ та організацій міста.  

Також грамотами  виконавчого комітету міської ради нагородили активістів Старокостянтинівської організації Народного Руху України початку 90-х років минулого століття та активних учасників Помаранчевої Революції.

На святі виступили танцювальні та пісенні колективи, вокалісти нашого міста, зокрема учні загальноосвітніх навчальних закладів. Свою концертну програму, представили глядачам гості свята - Волинський народний хор (м. Луцьк).

Святковий захід на стадіоні "Центральний" з нагоди 26-ї річниці незалежності України організовано відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини (керівник - Василь Муляр) та міським будинком культури (директор - Діана Клепацька).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися