Головна

Цього дня відбулося багато різноманітних та цікавих святкових заходів.

О першій годині дня за участю міського голови Микола Мельничука, Народного Депутата України Віктора Бондаря, місцевих мешканців, представників громадськості міста та його гостей  відкрито очисні споруди в житловому мікрорайоні залізничного вокзалу №2.

Введенням в експлуатацію очисних споруд та каналізаційної мережі вирішено вже давно існуючу проблему забруднення каналізаційними стоками частини вулиць мікрорайону Другого залізничного вокзалу. 

На будівництво очисних споруд та каналізаційної мережі виділено з Державного фонду регіонального розвитку та з обласного бюджету понад 9 млн. грн., ще понад 300 тис. грн. надійшло з міської казни. Свій внесок у створення потрібного для мешканців мікрорайону нового інфраструктурного об’єкту зробив і акумуляторний завод – ТОВ «Мегатекс-індастріал»: підприємство в рахунок пайової участі долучилося до розбудови каналізаційного колектору. 

Наступним подарунком до Дня міста для Старокостянтинівців, особливо – для понад 5 тис. мешканців мікрорайону заводу «Металіст» стало відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини №5 комунального закладу Старокостянтинівського Центру ПМСД по вул. Франка, 27.  На створення сучасного медичного закладу виділено понад 1, 5 млн. грн. з міського бюджету. Тільки понад пів мільйона витрачено на закупівлю нового медичного обладнання амбулаторії. 

На відкритті новобудови учасників церемонії привітав міський голова Микола Мельничук. Він зазначив, що введення в експлуатацію нової амбулаторії наблизить медичні послуги безпосередньо до мешканців віддаленого мікрорайону міста. З Днем міста та з відкриттям нового закладу охорони здоров’я привітав Народний Депутат України Віктор Бондар. Народний обранець повідомив, що сприяє і надалі сприятиме виділенню коштів з державного бюджету для реконструкції існуючих і створенню нових об’єктів сфери охорони здоров’я та галузі освіти у Старокостянтинові. Пролунали музичні вітання від народного аматорського хору «Доброслав». Священики християнських конфесій міста провели церемонію освячення амбулаторії.

 

Вже по обіді святкові заходи до  Дня міста продовжилися  на центральному стадіоні. Тут відбулася виставка-ярмарок декоративно-прикладного мистецтва. Найменші учасники свята мали змогу повеселитись на різноманітних атракціонах. Творчі колективи та вокалісти, зокрема, соліст національної опери України Іван Березовський, муніципальний духовий оркестр, народний аматорський хор "Доброслав", артисти Творчої Сотні «Рух до перемоги», порадували містян і гостей міста своїми виступами.

З вітальним словом до Старокостянтинівців та гостей міста звернувся міський голова Микола Мельничук. Він зупинився на досягненнях міської громади та окреслив коло питань, які необхідно вирішити для подальшого поліпшення якості життя старокостянтинівців.

Міський очільник також тепло привітав на святі численну делегацію військових США – учасників міжнародних навчань Rapid Trident, що тривають в Україні у ці дні. (Американські військовослужбовці спільно з українськими колегами проводять спільні навчальні заходи на базі бригади тактичної авіації ім. Петра Франка, що розташована у Старокостянтинові.)

Пролунали вітання від Народного Депутата України Віктора Бондаря, помічника депутата Хмельницької обласної ради Вадима Лозового, заступника голови ГО "Земляцтво "Хмельничина" Миколи Колесника, від інших почесних гостей свята.

 

 

Untitled 1 0020 Layer 13

 

Untitled 1 0022 Layer 11

Untitled 1 0028 Layer 5

За високий професіоналізм, наполегливу працю, сумлінне виконання посадових обовязків та до Дня міста грамотами виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради і цінними подарунками нагороджено 28 громадян. Приємним сюрпризом для молодят став подарунок від виконавчого комітету, який вони отримали з рук міського голови під оплески глядачів.

Святковий концерт завершили майстерні виступи учасників академічного ансамблю пісні і танцю України Державної прикордонної служби України з м. Києва та неповторного і колоритного фольк-рок гурту «Тінь сонця».

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.