У суботу, 30 вересня 2017 року, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній відвідав місто Старокостянтинів, де невдовзі має постати церква на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Тут очільник Хмельницької єпархії УПЦ Київського Патріархату звершив чин заснування церкви і поставлення хреста.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Старокостянтинівського району митрофорний протоієрей Степан Капустинський, а також військовий капелан Національної Академії Державної Прикордонної Служби України ім. Богдана Хмельницького священик Димитрій Махота.

Ініціаторами будівництва храмового комплексу є родина Співаків. Олександр Співак, депутат Хмельницької обласної ради, директор ТОВ "Старокостянтинівцукор", та його дружина Ірина Співак є фундаторами майбутнього храму Господнього.

Звертаючись до них та всіх присутніх на урочистостях, владика Антоній розповів про життя святих мучениць – угодниць Христових та закликав до наслідування нами їх великої Віри у Христа, Надії на милість Божу в скорій побудові храму, яка не може бути без Любові до Спасителя і до ближнього свого. Все це можливо, бо Всевишній, який створив нас за образом і подобою своєю дав нам мудрість (Софію) і ми обов’язково з Божою допомогою в скорому часі посвятимо новий Дім Божий.

Керуючий єпархією привітав пана Олександра Співака, – головного фундатора з днем народження, та поблагословив його особисто і всю його родину, рідних і близьких іконою святих мучениць.

Міський Голова Старокостянтинова Микола Мельничук, вітаючи ювіляра та громаду, нагадав про великого подвижника благочестя — Василя-Костянтина Острозького і побажав, щоб великий фундатор багатьох храмів був нам прикладом.

Благочинний Старокостянтинівського району митрофорний протоієрей Степан Капустинський подякував правлячому архієрею за візитацію та побажав благодійникам, будівничим і громаді довгих і добрих років життя.

 

Джерело: Інформаційний вісник Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату (http://cerkva-km.info/v-starokostyantynovi-na-hmelnychchyni-zakladeno-novyj-hram/)

 

 

 

Поділитися