Головна

За ініціативи Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» (м. Дніпро),  керівника освітніх програм Інституту Піскарьової Ірини вже не перший рік триває робота щодо вивчення та відвідування місць масових розстрілів євреїв нацистами в роки Другої світової війни на території України. Як відомо, масові поховання євреїв - жертв Голокосту -  знаходяться і в Старокостянтинові.

Мета приїзду науковців, представників єврейських громадських організацій до міста 14 листопада – вшанувати пам'ять жертв єврейського населення, знищеного під час Голокосту у Старокостянтинові, провести  поминальні заходи на місці братських могил та зустрітися з представниками міської влади і місцевої єврейської громади. 

За сприяння виконавчого комітету міської ради, радника-помічника міського голови Юрія Мудрика та голови єврейської громади міста Олександра Шапіро відбулася меморіальна церемонія біля братської могили розстріляних нацистами євреїв в період окупації Старокостянтинова у 1942 році неподалік від Поповецького лісу. (За різними свідченнями,  у братській могилі поховано від 5 до 10 тисяч людей єврейської національності). 

 

Для гостей нашого міста також було організовано екскурсію по визначних місцях Старокостянтинова, зокрема по замку князів Острозьких.

 

Відбувся обмін думок між представниками виконавчого комітету, єврейської громади та науковцями Інституту щодо вшанування пам’яті жертв Голокосту і дослідження маловідомих сторінок цієї трагедії у місті. 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.