21 листопада у місті відзначили День Гідності та Свободи та 4-у річницю початку Революції Гідності різноманітними заходами. 

Зранку керівники міста і району поклали живі квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні, що розташований на центральному майдані міста. Там наприкінці 2013 - початку 2014 років діяв місцевий Євромайдан. З того самого мегафона, з якого тоді свої промови виголошував Герой України Сергій Бондарчук, через 4 роки символічно схожу промову зробила голова спілки краєзнавців міста, учасник двох Майданів Тетяна Скрижевська.

 

 

 

Мешканці міста пройшлися патріотичною ходою до Меморіального комплексу, де біля Панно Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО відбулося покладання квітів і панахида. Міський голова Микола Мельничук виступив з вітальною промовою. Він привітав мешканців міста з Днем Гідності та Свободи, подякував усім Старокостянтинівцям за активну участь у подіях на київському Євромайдані та висловив переконання, що завдяки єдності навколо головної ідеї Революції Гідності -   євроінтеграції -  Україна обов'язково зуміє здолати ворога, повернути назад тимчасово окуповані території та долучитися до країн Північно-Атлантичного альянсу, до сім'ї розвинутих держав Євросоюзу.  

 

 

Делегація мешканців міста у складі міського голови, працівників виконавчого комітету, учасників двох українських революцій, ветеранів АТО поклали живі квіти до могили Сергія Бондарчука та ще до восьми могил Героїв АТО - полеглих старокостянтинівців, захисників нашої Вітчизни від російської агресії початку 21 століття.

 

 

Вже  передвечірньої пори в затишній залі гімназії ім С.М. Бондарчука відбулася патріотична зустріч учасників Революції Гідності та ветеранів АТО з молоддю та громадськістю під назвою "Революція Гідності, що змінила нас".  Усі хто побував на цій зустрічі, змогли почути хвилюючі  спогади про буремні події на Євромайдані, про участь у них сотень містян, про продовження боротьби  за нашу Незалежність і Гідність вже не на барикадах Майдану, а в окопах і бліндажах на Сході, у волонтерському русі. Про це розповіли: оборонець легендарної Авдіївської промзони Сергій Тимощук, міський голова  Микола Мельничук, учителька української мови та літератури гімназії, голова міської "Просвіти" Лідія Ярохно, заступник міського голови Тетяна Бондарчук, настоятель Свято-Троїцької церкви отець Степан Капустинський, завідувач відділу з питань державної реєстрації виконавчого комітету міської ради, активний учасник Євромайдану Юрій Решетнік.

 

 

 

 

 

Хвилиною мовчання учасники зустрічі віддали шану тим землякам, які принесли в жертву свої життя за незалежну, соборну Україні, за наш європейський вибір: Герою України, Герою Небесної Сотні Сергію Бондарчуку та 16-и полеглим в зоні АТО наших воїнів.

Національно-патріотичну атмосферу своїми піснями підтримали: Ліза Вознюк, Марія Голюк, Вадим Маєвський, Аліна Шишкіна, народний аматорський хор "Доброслав". Патріотичні заходи до Дня Гідності та Свободи організовані та проведені міським будинком культури  (керівник та ведуча Діана Клепацька).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися