Сьогодні, 6 грудня Україна відзначає День Збройних Сил України. Саме 6 грудня 1991 року Верховною Радою України прийнято Закон «Про Збройні Сили України». Започатковано процес формування одного з гарантів державності та незалежності України – власної армії. Впродовж останніх 4 років  наше військо пройшло тернистий шлях відродження та зміцнення в умовах російської агресії.   

«Наші Збройні Сили – воїни миру, які встали на шляху російських військ, захистили Україну і східний кордон усього європейського континенту. Наші Збройні Сили – воїни честі, для яких обов'язок та присяга – понад усе. Наші Збройні Сили – воїни мужності, безстрашні професіонали військової справи», зазначив у цей Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко.  

06 грудня 2017 року об 11.00 в приміщенні 42 Гарнізонного будинку офіцерів відбулися урочистості та концерт до Дня Збройних Сил України за участю військовослужбовців гарнізону, начальника Старокосянтинівського гарнізону полковника Миколи Коваленка, керівництва місту, району, директора департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації Світлани Лукомської.

З вітальним словом виступив міський голова Микола Мельничук. У своєму виступі він привітав військовослужбовців гарнізону з Днем Збройних Сил України. Подякував за самовіддане служіння Україні, захист від російської агресії на сході держави. Наголосив, що сьогодні наша армія вже не така, як навесні 2014 року – вона зміцніла та здатна дати відсіч агресору. Микола Степанович нагадав, що у місті дислокуються 6 військових частин. Усім військовослужбовцям гарнізону міська рада постійно надає допомогу. У нинішньому році виділено близько 800 тис. грн. коштів міського бюджету на потреби Збройних Сил України.

Міський голова спільно з секретарем міської ради грамотами виконавчого комітету міської ради та цінними подарунками з нагоди Дня Збройних Сил України нагородили 10 військовослужбовців військових частин гарнізону, а також -  8 волонтерів і 3 трудових колективи підприємств міста за активну підтримку Збройних Сил України до Міжнародного дня волонтерів. Також з рук очільника міста представники військових частин отримали ноутбуки.

З вітальним словом виступила керівник департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації Світлана Лукомська. Вона нагородила  волонтерів Старокостянтинівщини відзнаками департаменту.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто віддав свої життя за незалежність і територіальну цілісність України, серед них – 18 наших земляків.

Артисти 42 Гарнізонного будинку офіцерів, вихованці музичної школи і міського центру дитячої та юнацької творчості подарували нашим Захисникам святковий патріотичний концерт.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися