14 грудня 2017 з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в кабінеті міського голови відбувся прийом учасників ліквідації аварії – представників міського відділення Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Міський голова Микола Мельничук, перший заступник міського голови Володимир Богачук, начальник управління соціального захисту населення Наталія Шабельник вручили цінні подарунки виконавчого комітету міської ради ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи.

Міський голова висловив слова подяки чорнобильцям за те, що вони, ризикуючи своїм життям і здоров’ям брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції та зупинили поширення згубної радіації. Пообіцяв подальшу підтримку з боку міської влади у вирішенні соціально-побутових питань, у наданні допомоги на санаторне лікування та оздоровлення.

На території Меморіального комплексу відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС за участю ліквідаторів, керівництва міста, району, представників громадськості, трудових колективів підприємств, установ, та організацій Старокостянтинова .

Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. 

Ця пам'ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

chorn 1001

chorn 1001

chorn 1001

chorn 1001

 

chorn 1001

chorn 1001

Поділитися