Відповідно до Плану роботи міської евакоприймальної комісії на 2017 рік у приміщенні шахового клубу Старокостянтинівської дитячо-юнацької спортивної школи відбулось засідання міської евакоприймальної комісії, на якому було розглянуто питання організації планування заходів з евакуації та розміщення населення міста у випадку виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А 2502, оскільки за проведеними розрахунками частина населення міста потрапляє в зону ураження від вибухів боєприпасів.
Кодексом цивільного захисту, постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року № 841 визначено, що у разі виникнення безпосередньої загрози життю та заподіяння шкоди здоров’ю населення проводиться евакуація.
Евакуація – це організоване виведення чи вивезення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, якщо виникає загроза його життю або здоров’ю.
На підставі ст. 33 Кодексу цивільного захисту України проведення евакуації забезпечується шляхом:
1) утворення регіональних, місцевих та об’єктових органів з евакуації;
2) планування евакуації;
3) визначення безпечних районів, придатних для розміщення евакуйованого населення та майна;
4) організації оповіщення керівників суб’єктів господарювання і населення про початок евакуації;
5) організації управління евакуацією;
6) життєзабезпечення евакуйованого населення в місцях їх безпечного розміщення;
7) навчання населення діям під час проведення евакуації.
При виникненні надзвичайної ситуації через загрозу вибухів боєприпасів на технічній території військового аеродрому військової частини А 2502 у м. Старокостянтинів організовується та проводиться евакуація (тимчасове відселення) частини населення міста 4-х кілометрової зони ураження, що проживає по наступним вулицям та провулкам міста: Київська, Старомлинська, Кобилянської, Кожедуба, пров. Чкалова, Любарський, Хмельницького, Лихачова, Степанова, Заводська, Східна, 30 років Перемоги, Мічуріна, Калиновий, Малиновий, Абрикосовий, Меджибіжська, Веснянське шосе, Новики, 1-6 Житомирська, Житомирське шосе, Стуса, Крашевського, Мирного, Гончара, Дорожній.
Тому, розпорядженням міського голови від 03.09.2015 року № 267/2015-р (із змінами від 18.05.2017 року № 175/2017-р) була утворена міська евакоприймальна комісія, затверджено її положення та визначений персональний склад.
Іншим розпорядженням міського голови від 08.11.2017 року № 379/2017-р «Про організацію евакуації та розміщення населення у випадку виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А 2502» утворені збірні пункти евакуації (ЗПЕ) та приймальні пункти евакуації (ПрПЕ):
- ЗПЕ № 1 – на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4;
- ЗПЕ № 2 – на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8;
- ПрПЕ № 1 – на базі Старокостянтинівського НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України С.М. Бондарчука;
- ПрПЕ № 2 – на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7;
- ПрПЕ № 3 – на базі Старокостянтинівського професійного ліцею.
    Збірні пункти евакуації утворені з метою прийому, збору та реєстрації населення (працівників), яке підлягає евакуації, розподілу за автоколонами, пішими колонами, а також забезпечення своєчасного відправлення його до приймальних пунктів евакуації та місць тимчасового розміщення.
    Приймальні пункти евакуації утворені для зустрічі, приймання, реєстрації евакуйованого населення (працівників) та організації відправлення його в безпечні пункти розміщення. В нашому випадку, евакуйоване населення буде тимчасово розміщуватись в установах, на яких утворені ПрПЕ - Старокостянтинівський НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України С.М. Бондарчука, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 та Старокостянтинівський професійний ліцей.
     На комісії була заслухана інформація заступника міського голови, голови міської евакоприймальної комісії Бондарчук Т.В., завідувача відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету міської ради Більчука Ю.П. та заступника командира військової частини А 2502, підполковника Кір`янова Ю.Г. За результатами розгляду питання, комісією були прийняті відповідні рішення щодо забезпечення проведення евакуації (тимчасового відселення) населення у випадку виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А 2502.

 

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ «ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПРИ ЕВАКУАЦІЇ»

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ «ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПРИ ЕВАКУАЦІЇ»

 


За інформацією відділу з питань надзвичайних ситуацій та

цивільного захисту населення виконавчого комітету міської ради

Поділитися