Дорогі земляки!
Шановна старокостянтинівська громадо!

Від імені депутатського корпусу Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто вітаю вас із Днем Соборності України!
Дата 22 січня 1919 року навіки вкарбована в історію українського народу, як величне свято національної єдності. Саме цього дня 99 років тому на майдані перед Софією Київською на велелюдному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
Події тієї історичної минувшини сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. А тому цей день є символом об’єднання України, адже засвідчує нерозривний зв’язок між поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи світові неподільність української землі та непохитність української нації. Беззаперечно, сила громадян України в тому, що вони з особливою шанобливістю ставляться та вміють зберігати одвічні цінності, такі як людська гідність, національна єдність, громадянська толерантність. Нині, як ніколи, ми розуміємо їх важливість і цінність.
Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності власної країни. Перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України територіальну цілісність, свободу і незалежність держави відстоюють українські патріоти, нерідко – ціною власного життя. Серед цих героїв чимало наших земляків-старокостянтинівців.
Вірю – наші мужні воїни, які захищають рідну землю, не дадуть ворогу зламати дух українського народу.
Зустрічаймо ж День Соборності України з відкритим серцем та усвідомленням того, що тільки соборний народ є нацією, а наші патріотичні почуття та любов до рідного краю є запорукою добробуту та щасливого майбутнього нашої держави.
Дорогі земляки! Щиро зичу усім нам злагоди, натхнення, успіхів на благо нашої громади та всієї України. Хай Всевишній зміцнює нас у вірі, благословляє на мудрість і твердість духу. І нехай відчуття побратимства, поваги одне до одного допомагає кожному на його життєвому шляху. Свобода, єдність, рішучість роблять нас гідними нащадками наших славних волелюбних прадідів.
Миру всім нам, благополуччя і добра!

З повагою,
міський голова                                                            Микола Мельничук

Поділитися