Головна

22 січня 2018 р. в 42 Гарнізонному будинку офіцерів відбулося урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди визначного державного свята – Дня Соборності України.
У святковому заході взяли участь представники виконавчого комітету міської ради, військовослужбовці Старокостянтинівського гарнізону, освітяни, громадськість міста і району.
Учасників зібрання привітав міський голова Микола Мельничук. У своєму виступі він зупинився на історичних подіях проголошення Акту Злуки Західноукраїнської та Української Народних Республік, що мали місце на початку 1919 року та нагадав про важливий ювілей: рівно сто років тому 22 січня 1918 року 4 універсалом Центральної Ради вперше в українській історії документально закріплено проголошення незалежної української держави – Української Народної Республіки. Завдяки мужності українських воїнів на Донбасі, підтримці наших партнерів на міжнародній арені та прийнятого Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» вдасться пришвидшити процес повернення до складу України тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму і відновити нашу територіальну цілісність, зазначив керівник міста.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять краян, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України проягом 2014 - 2017 років.

З вітальним словом виступив також виконуючий обов’язки командира гарнізону, полковник Євген Булацик.

Чи не вперше з Днем Соборності України привітав старокостянтинівців закордонній гість нашого міста - представник збройних сил США в Європі Тігран Мікейлейн.   

Військовослужбовців гарнізону - учасників антитерористичної операції на сході нашої держави було нагороджено відзнаками-медалями Старокостянтинівської міської ради «За особисту мужність та героїзм».

Святковий концерт організований відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради за підтримки 42 Гарнізонного будинку офіцерів та управління освіти, включив кращі номери художньої самодіяльності на патріотичну тематику у виконанні творчих колективів та вокалістів. Своїми виступами порадували глядачів: народний аматорський хор «Доброслав», танцювальний колектив «Арабеск», хореографічний гурток «Самоцвіти», вокальне тріо «Мальви» у складі: Андріани Ковальської, Вероніки Решетіліної, Дарини Чеснокової; вокалісти: Катерина Аргунова, Андріана Ковальська та Ліза Вознюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Делегація мешканців міста на чолі міського голови Миколи Мельничука поклала живі квіти до пам’ятників та монументів, пов’язаних з усіма тими, хто в різні часи віддав життя в ім’я вільної і соборної України: до Меморіального комплексу, Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, Пам’ятного знаку 47 старшинам армії УНР та до могил полеглих в зоні АТО Старокостянтинівців і Героя України Сергія Бондарчука.

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.