Головна

31 січня 2018 року на суб’єкті господарювання ТОВ «Старокостянтинівська база нафтопродуктів» відбулося спеціальне об’єктове навчання на тему: «Дії органів управління цивільного захисту підприємства при  виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

Мета навчання:

  • підвищити рівень організації управління силами і засобами під час реагування на надзвичайні ситуації;
  • визначити рівень підготовки керівного складу під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
  • проведення оповіщення працівників та населення про виникнення надзвичайних ситуацій;
  • перевірка готовності до дій формувань цивільного захисту: ланка пожежегасіння;
  • надання першої медичної допомоги постраждалим.

Напередодні навчання, завідувач Навчально-консультаційного пункту у м. Старокостянтинові провів методичний супровід даного заходу з керівництвом підприємства. Були проведенні інструкторсько-методичні заняття з керівником та заступниками  ТОВ «Старокостянтинівська база нафтопродуктів» щодо підготовки та проведення спеціального об’єктового навчання, а також інструктажі і консультації з учасниками навчання та іншими працівниками підприємства.

Необхідно зазначити, що керівництвом підприємства в ході методичного супроводу і практичної допомоги, здійснених фахівцем Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, було відпрацьовано комплект документів з питань цивільного захисту. В наявності та своєчасно затверджений Графік проведення практичних заходів з питань цивільного захисту.

Згідно задуму навчання, на території суб’єкта господарювання виникло загоряння ємкості зберігання нафтопродуктів. Виникла потреба ліквідації пожежі. До місця пожежі оперативно прибула ланка пожежогасіння ТОВ «Старокостянтинівська база нафтопродуктів» та розпочала гасити пожежу,  використовуючи наявне технічне оснащення. Розповсюдження пожежі допущено не було, паливно-мастильні матеріали зберегли, людських і матеріальних втрат немає – такі головні результати навчання.

Особливістю СОН у 2018 році став додатковий захід щодо навчання офісних працівників по використанню первинних засобів пожежогасіння. Початкові не сміливі дії працівників, після перших практик тримання вогнегасника в руках і реального гасіння вогнища на обладнаному навчальному місці, переросли в досвід їх використання і з’явилася впевненість в ліквідації подібних ситуацій в майбутньому.

Після завершення СОН начальник ЦЗ ТОВ «Старокостянтинівська база нафтопродуктів» - директор В.М. Горєлов подякував працівникам за злагоджені дії, зробив короткий підсумок і оцінку заходу.

Проведений захід практичної підготовки працівників суб’єкта господарювання з питань цивільного захисту, пожежної безпеки показав, що при плановій роботі та організації навчального процесу працівників з питань цивільного захисту, при покращенні матеріально-технічного забезпечення підприємства засобами для ліквідації НС буде впевненість в діях виконавців. Недопущення НС природного та техногенного характеру стане більш профілактичним заходом та сприятиме формуванню у населення розуміння необхідності і підтримання правил безпеки життєдіяльності в повсякденному житті.

 

Лезун В.А., завідувач НКП у м.Старокостянтинів НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.