Головна

Дорогі земляки!
Шановна громадо Старокостянтинова! 

 

У ці дні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, які під час Революції Гідності віддали своє життя, захищаючи ідеали й цінності демократії, відстоюючи права й свободи людини, європейське майбутнє Української держави.
Навічно закарбувалися у нашій пам’яті події листопада 2013 року – лютого 2014 року, що увійшли в історію трагічними, й водночас героїчними сторінками. Учасники Революції Гідності піднялися проти тодішнього режиму, його свавілля і цинізму, тотальної брехні й фальші. Але при цьому зустріли супротив, коли ошаленіла система не гребувала шантажем, політичними переслідуваннями і навіть фізичними тортурами.
Україна і світ пам’ятатимуть подвиг і відвагу Небесної Сотні – героїв, які загинули у мирний час, проте завдяки силі духу й незламній волі вони зламали диктаторську систему й вибороли право на світле майбутнє для усіх українців. Україна повік не забуде кривавої розправи над героями Майдану, тими, хто до останнього подиху боронив гідність і честь українського народу.
Тож нехай цей величний подвиг згуртує нас, дасть нам наснагу та волю, силу та мудрість для зміцнення власної держави у європейській спільноті на Богом даній благодатній землі. Саме цього прагнула Небесна Сотня, за це віддав життя наш земляк-старокостянтинівець Сергій Бондарчук – Герой України, Герой Небесної Сотні. Біль утрати неможливо забути.
Однак кровопролиття за Україну, за наш народ продовжилося. На східних кордонах захищають Батьківщину від зовнішнього ворога чимало наших співвітчизників, а серед них синів та доньок Старокостянтинівського краю. На жаль, нерідко – ціною власного життя. Болять і ятряться нам рани за полеглих земляків – учасників бойових дій у зоні АТО.
Проте Майдан довів, що українська нація – це сила, що здатна перемагати. Тож перемога за нами! І правда з нами!
Ми певні того, що Революція Гідності змінила не тільки країну; вона змінила кожного з нас. Ми по-новому усвідомили себе українцями, навчилися бути відповідальними, вимогливими, згуртованими. Можна ствердно сказати, що у державі народилася нація, яка не дозволить розділити свою землю і стоятиме за Україну-неньку до останнього. Безсмертні душі убитих, розстріляних, закатованих відлетіли на небеса, але вони навічно залишаються у нашій пам’яті. Бо герої не вмирають!
Схилімо наші голови у скорботі. Помолімося за героїв! Світла пам’ять тим, хто відійшов у вічність! 

Слава живим героям!
Слава українському народові!

 

З повагою,
міський голова                                                                    Микола Мельничук

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.