20 лютого 2018 року у Старокостянтинові відбулися заходи до Дня Героїв Небесної Сотні.
За участю громадськості, влади міста, району зранку проводилися меморіальні заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Михайловича Бондарчука.
Старокостянтинівці вшанували Героїв Небесної Сотні покладанням квітів до меморіальної дошки Герою України, Герою Небесної Сотні С.М. Бондарчуку, що розміщена на будівлі виконавчого комітету міської ради, до панно «Вічно в пам’яті нашій» на території Меморіального комплексу, до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.
Відбулася меморіальна хода від приміщення виконавчого комітету міської ради до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. 


По її завершенню відбувся мітинг-реквієм та панахида біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні проведена священиками християнських конфесій: УПЦ (КП), УГКЦ та РКЦ. 
Під час мітингу до присутніх звернувся міський голова Микола Мельничук. Він сказав, що тоді на Євромайдані усі об'єдналися навколо захисту демократичних цінностей та європейського вибору незлежно від політичних поглядів та релігійних переконань. Сергій Михайлович Бондарчук та інші Герої Небесної Сотні ціною власного життя вперше за роки незалежності відстояли нашу державність у лютому 2014. Сьогодні територіальну ціліснісь і незлежність продовжують захищати наші Збройні Сили. Відстояти свою державність та перемогти російського агресора можливо лише за умови такої єдності усіх громадян, яка була під час Революції Гідності, зазначив міський голова.

Учнівська молодь віршованим словом згадала про вчителя, громадського діяча, Героя України Сергія Бондарчука.

Хвилиною мовчання учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та полеглих Героїв АТО. 
Делегація на чолі міського голови Миколи Мельничука поклала квіти до могили Героя України Сергія Михайловича Бондарчука та могил полеглих Захисників України.

  

 

 

Поділитися