09 березня 2018 року о 10.00 год. на території Меморіального комплексу відбулося урочисте покладання квітів та панахида з нагоди 74-ї річниці з Дня визволення міста від нацистських загарбників. У заході взяли участь керівництво міста, району, духовенство, громадськість.
У своєму виступі міський голова Микола Мельничук привітав старокостянтинівців з річницею звільнення від гітлерівської окупації. Він закликав шанувати тих воїнів, які віддали своє життя звільняючи наш рідний край у березні 1944 року та упокоїлися в численних братських могилах, які розташовані як у місті, так і в  районі. Нажаль, сьогодні Україні знову доводиться відстоювати свою незалежність на сході держави. Для того, щоб перемогти агресора, як і тоді, так і сьогодні потрібна єдність. Лише згуртувавшись та відкинувши усі протиріччя і чвари, ми здатні перемогти ворога і побудувати справжню європейську Україну, зазначив міський голова.
Священики  християнських конфесій міста провели спільний молебень за тих, хто віддав своє життя визволяючи Старокостянтинів в 1944  та за нинішніх військовослужбовців, які боронять Україну на Сході. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам'ять, полеглих воїнів, які навіки спочили у нашій землі.

 

Делегації представників виконавчого комітету відвідали усі братські могили полеглих в роки ІІ світової війни визволителів міста та знищених нацистами мирних громадян під час окупації 1941 - 1943 років  і поклали живі квіти.

 

Нагадаємо, що рівно 74 роки тому, 9 березня 1944 року Старокостянтинів було визволено військовими І-го Українського фронту під час проведення Проскурівсько-Чернівецької операції. 12-ти військовим частинам та з’єднанням на честь звільнення міста було присвоєно найменування «Старокостянтинівська». 

Поділитися