09 березня 2018 року о 14.00 біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку у місті відбувся мітинг у формі літературно-мистецького заходу з нагоди 204-ї річниці з дня народження Великого Кобзаря.

До пам'ятника великого поета урочисто поклали квіти керівництво міста на чолі з міським головою Миколою Мельничуком, представники районної влади, громадськість.

Вклонитись Тарасу Шевченку також прийшли представники трудових колективів, шкільна молодь, духовенство, громадські організації (ГО "Старокостянтинівське козацтво", дитячо-юнацька громадська організація  "Клуб козацький герць" та інші).

На мітингу з промовою виступив Микола Мельничук. Головною тезою його виступу стала настанова про те, що кожен з нас в душі має берегти пам'ять про Тараса Шевченка.  Свій виступ Микола Степанович завершив актуальним на сьогоднішній день закликом до загальнонаціонального єднання, про яке ще у позаминулому столітті писав у своїх творах Великий Кобзар.

У майстерному виконанні учнівської молоді (Іллі Дітковського, Анастасії Пентюк, Каріни Шевченко) та народно-аматорського хору «Доброслав»  у віршованій та пісенній формі прозвучали  безсмертні поезії Великого Поета: "Заповіт", "За байраком байрак", "Реве та стогне Дніпр широкий" та інші.

Ведучими заходу були: Наталія Янович, Світлана Кунівська та Вадим Маєвський.

 

DSC00386

 

 

 

Поділитися