30 квітня 2018 р у Старокостянтинові зустріли делегацію 17 учнів та 2 вчителів Чмирівського НВК «Школа І ступеня - гімназія» селища Чмирівка Луганської області (поблизу м. Старобільськ). Мета візиту – ознайомлення з культурою, традиціями, історією Хмельниччини, з пам’ятками історії та архітектури Старокостянтинова і краю; обмін культурно-освітнім досвідом; знайомство та комунікація  учнівської  молоді з ровесниками у Старокостянтинові та національно-патріотичне виховання молоді.

Гостів зі Сходу держави радо зустріли біля приміщення виконавчого комітету міської ради. Делегацію з Луганської області привітав міський голова Микола Мельничук. Він наголосив, що немає ніякої різниці між мешканцями Старобільська та Старокостянтинова, що поділ на східну і західну Україну створено штучно, щоб розсварити між собою українців. Учнівська молодь з Луганщини протягом 5 днів матиме змогу сповна відчути гостинність старокостянтинівців, ознайомитися з древнім та сучасним містом, а діти здобудуть нових друзів і тільки позитивні враження, зазначив міський голова.

В свою чергу, керівник делегації з Старобільського району Олена Должкова щиро подякувала за неймовірну гостинність і теплий прийом у Старокостянтинові і подарувала настінний годинник з написом "Старобільськ".

Заступник міського голови Тетяна Бондарчук зачитала список родин, у яких будуть жити учні Чмирівської гімназії. Родини з усіх 8 загальноосвітніх закладів міста зголосилися прийняти до себе на кілька днів хлопців та дівчат з Старобільського краю.

Гостям з Луганщини не доведеться нудьгувати. Протягом наступних 4 днів для них виконавим комітетом, освітянами та працівниками культури підготовлена насичена програма, яка включатиме екскурсії по місту, по пам'ятках архітектуи національного значення - до Замку Князів Острозьких, вежі монастиря домініканців, костелу Іоана Хрестителя, до державного історико-культурного музею-заповідника "Самчики"; патріотичні дискотеки; концертна програма в 42 Гарнізонному будинку офіцерів; освітньо-виховні заходи в загальноосвітніх навчальних закладах міста тощо.

 

Поділитися