Головна

Численна Старокостянтинівська делегація на чолі з міським головою Миколою Мельничуком, представниками духовенства 28.07.2018 року побувала у столиці нашої держави.  Разом з представниками Хмельницької області очолюваної головою Хмельницької обласної державної адміністрації Вадимом Лозовим долучилася до велелюдної ходи з нагоди відзначення 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі-України.

Хода рушила центральними вулицями столиці. Потім на Володимирській гірці відбувся молебень за Україну і за українську помісну православну церкву, який очолили предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет і предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у хресній ході з нагоди відзначення 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі-України. Петро Олексійович звернувся до українців всього світу: «Автокефалія – це питання нашої незалежності. Це – питання нашої національної безпеки. Це – питання всієї світової геополітики. Армія –  боронить нашу землю. Мова –  боронить наше серце. Віра – боронить нашу душу».

У святковому заході взяли участь представники Уряду, члени Всеукраїнської ради церков, відомі громадські діячі, волонтери, представники культури, науки та освіти

Як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, участь у хресній ході за єдину помісну церкву взяли близько 65 тисяч вірян, а за їхню безпеку відповідали 2,5 тисячі правоохоронців.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.