Головна

Міським головою було ініційовано семінар з сільськими головами району який відбувся 27 липня 2018 року в приміщенні управління освіти (сесійна зала). На жаль, частина сільських голів не взяла участь у даному заході. Тема зустрічі "Добровільне приєднання до територіальних громад міст обласного значення.

Представники центру розвитку місцевого самоврядування у Хмельницькій області (директор Сергій Яцковський, радник з децентралізації Вікторія Любенчук ) інформували про стан справ і перспективи розвитку ОТГ. Були наведені аргументи незворотності процесу децентралізації.

Міський голова звернув увагу присутніх на фінансові втрати з відсутністю об’єднаної старокостянтинівської територіальної громади. Адже на громади держава виділяє значні кошти для їх розвитку. З початку дії закону щодо добровільного об’єднання територіальних громад втрати склали десятки мільйони гривень. А це дороги, медицина, освіта, соціальна сфера.

Сільські голови брали участь у подальшій дискусії, задавали запитання фахівцям центру та міському голові, на що отримували відповіді.

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.