23 серпня 2018 р. у місті відбулися заходи з нагоди Дня Державного Прапора України.

Спочатку керівництво міста, представники громадськості, трудових колективів військовослужбовці гарнізону - учасники ООС, духовенство поклали квіти до монументів на території Меморіального комплексу, зокрема - до оновленого панно "Навіки в пам'яті нашій"; до меморіальної дошки Герою України Сергію Бондарчуку, що -  на будівлі виконавчого комітету міської ради.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх полеглих захисників незалежності та Українського Державного Прапора.

Згодом відбулася патріотична хода з великим 20-метровим синьо-жовтим Державним Прапором України.

На території біля приміщення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради проведено церемонію підняття Державного Прапора України.

Право підняти Державний Прапор України було надано 4 військовослужбовцям бригади тактичної авіації ім. Петра Франка, учасникам антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил і міському голові Миколі Мельничуку.

Міський голова Микола Мельничук привітав міську громаду з державним святом. Під час виступу він звернув увагу присутніх на об'єднуючій ролі Українського Державного Прапора та закликав завжди пам'ятати українських патріотів, які загинули відстоюючи синьо-жовтий прапор та незалежність України.

Від громадської організації учасників АТО з вітальним словом виступив її голова Сергій Жмурко.

В урочистій церемонії підняття Державного Прапора України взяли участь: дитячий колектив ДНЗ 1 «Теремок», народно-аматорський хор «Доброслав», муніципальний духовий оркестр.

Відбулося покладання квітів до могил полеглих бійців в зоні АТО та могили Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука на міському кладовищі.

Міський голова Микола Мельничук вручив Державні Прапори України усім родинам загиблих захисників незалежності від російської агресії та родині Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука. Він зазначив, що саме їх сини та чоловіки, які героїчно віддали своє життя за Україну, її незалежність і територіальну цілісність, як ніхто інший знали високу ціну Державного синьо-жовтого Прапора.

 

 

 

Поділитися