24 серпня 2018 року на центральній площі міста о 18.00 розпочалися урочисті заходи та святковий концерт до Дня незалежності України.

Відбувся спільний молебень за Україну та її народ представників християнських конфесій міста та громади рідної української національної віри.

З вітальним словом виступив міський голова Микола Мельничук. У своїй промові він згадав про важкий та довгий 100-річний шлях до своєї незалежності, який здолала Україна протягом минулого століття - від Української Народної Республіки, яка вперше офіційно проголосила незлежність століття тому, до Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. Також він особливо подякував у своїй промові сотням воїнам Старокостянтинівського гарнізону та місцевим поліцейським, які неодноразово в зоні проведення АТО та Операції обєднаних сил виконували і продовжують виконувати свій священний обов'язок щодо захисту незалежності України від російсько-терористичної агресії. Микола Мельничук закликав навіки пам'ятати усіх Героїв, які у різні часи віддали своє життя за українську державність, за суверенітет і територіальну цілісність України. Їх пам'ять та подвиг вшанували хвилиною мовчання.

Запорукою зміцнення незлежності України стане зміцнення її економіки та зростання добробуту громадян. "Незабаром у місті з'являться нові промислові підприємства. Це дозволить створити нові робочі місця та повернути в рідні домівки багатьох наших заробітчан з-за кордону", зазаначив міський голова.

З нагоди 27-ї річниці незалежності України, за вагомі трудові досягнення, відзначено грамотами, подяками та цінними подарунками громадян і трудові колективи підприємств, установ та організацій міста.  

На святі виступили танцювальні та пісенні колективи (муніципальний духовий оркестр (художній керівник Василь Муляр), народний аматорський хор "Доброслав" (художній  керівник Геннадій Зелінський), хор ветеранів "Подоляни" (художній керівник Володимир Куклюк), танцювальний колектив "Арабеск" (художній керівник Оксана Буєва); вокалісти нашого міста, зокрема учні загальноосвітніх навчальних закладів.

Свою концертну програму, представив глядачам Заслужений ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України (м. Київ).

Незабутні позитивні враження отримали мешканці та гості міста від патріотичного концерту Народного Артиста України Івана Поповича.

Святковий захід  з нагоди 27-ї річниці незалежності України організовано відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини та міським будинком культури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися