15 вересня 2018 року у Старокостянтинові відбулися різноманітні заходи пов'язані з відзначенням 809-річчя з дня заснування міста.

 

Прихильники велосипедного спорту - переважно молодь - взяли участь у "Старокостянтинівському веломарафоні". Біля приміщення виконавчого комітету міської ради відбулася церемонія нагородження переможців та призерів веломарафону. Медалі та призи вручили міський голова Микола Мельничук та начальник управління сім'ї та молоді Олександр Томчук. Учасниками цього спортвного заходу стали не лише мешканці міста, але й гості з Хмельницького та  Красилова.

Делегація керівництва виконавчого комітету та представників громадськості на чолі із заступником міського голови Тетяною Бондарчук відвідали пам'ятний знак-ротонду князю Василю-Костянтину Острозькому - засновнику нашого міста та поклали до його погруддя живі квіти.

Керівництво міста на чолі міського голови Миколи Мельничука, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, народний депутат України Віктор Бондар, районне керівництво та представники духовенства і громадськості провели урочисту церемонію покладання квітів до пам'ятних знаків на території міського Меморіального комплексу.

 

Урочистою ходою святкова колона очолювана військовослужбовцями Старокостянтинівського гарнізону  по обіді рушила від виконавчого комітету міської ради до центральної площі міста, де продовжилися основні святкові заходи.

 

На центральній площі міста відбувся спільний молебінь священників християнських конфесій за місто, за його добробут та мир в Україні.

З вітальним словом до Старокостянтинівців та гостей міста звернувся міський голова Микола Мельничук. Він зупинився на досягненнях міської громади та окреслив коло питань, які необхідно вирішити для подальшого поліпшення якості життя старокостянтинівців. Наголосив, що у всіх головних сферах життя -  в соціально-економічній, освітній, культурній Старокостянтинів займає лідируючі позиції в Хмельницькій області. Нарощують свої потужності існуючі промислові підприємства і незабаром з'являться нові виробництва у місті. Це дасть можливість працевлаштувати багатьох мешканців міста і району та не шукати кращої долі за кордоном, зазначив Микола Степанович. Також керівник міської громади подякував  тисячам військовослужбовців гарнізону, які захищають мир та спокій як мешканців міста так і всієї України та привітав їх з Днем міста.

dm 001

Пролунали вітання від Народного Депутата України Віктора Бондаря та голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового. Зокрема, Вадим Миколайович зазначив, що Старокостянтинів є яскравим прикладом, як потрібно працювати, зміцнювати економіку, бути потужними. Наприкінці свого виступу голова обласної адміністрації закликав підтримати європейську реформу з децентралізації, яка ініційована Президентом України Петром Порошенком. Керівник області висловив сподівання про те, що невдовзі буде утворена спроможна міська територіальна громада з центром у Старокостянтинові, що додасть нового імпульсу для розвитку міста і громади, сприятиме залученню інвестицій на благо всіх мешканців міста і Хмельницької області загалом.

Микола Мельничук, Вадим Лозовий та Віктор Бондар вручили 124 військовослужбовцям Старокостянтинівського гарнізону, які приймали участь в Операції об'єднаних сил із захисту суверенітету і територіальної цілісності держави на сході, Почесні відзнаки-медалі міської ради "За особисту мужність та героїзм".

dm 001

Більше десяти Старокостянтинівців за значний особистий внесок у розвиток та розбудову міста отримали також подяки та цінні подарунки від виконавчого комітету міської ради, обласної ради та обласної  державної адміністрації.

 dm 001

dm 001

Міський голова також нагородив військові частини міста сучасними ноутбуками.

Традиційно у цей день вшанували почесних громадян міста, молодят, колишніх міських голів та родини загиблих в зоні проведення антитерористичної операції в окремих районах Донецької та Луганської областей, під час Революції Гідності.

Крім того, на  центральній площі міста одночасно проходили інші заходи. Тут відбулася виставка-ярмарок виробів декоративно-прикладного мистецтва. Найменші учасники свята мали змогу повеселитись на різноманітних атракціонах. Велику аудиторію зібрали показові змагання з панкратіону. Творчі колективи та вокалісти, багаторазові призери та переможці обласних та Всеукраїнських конкурсів, зокрема,  муніципальний духовий оркестр, народний аматорський хор "Доброслав", танцювальні колективи "Арабеск", "Твіст", спортвний клуб "Грація" та інші порадували містян і гостей міста своїми виступами.

Святковий вечір завершився яскравими виступами гурту G-ART та Народної артистки України Ірини Білик, за сприяння народного депутата України Віктора Бондаря.

Кілька тисяч глядачів на площі в цей суботній осінній вечір змогли отримали позитивні та незабутні враження від свята Дня народження рідного Старокостянтинова.

 

Використано фото газети "Наше місто"

 

Поділитися