Головна

12 жовтня 2018 року у місті відбулися заходи до Дня Захисника України.

 

О 10.00 на Меморіальному комплексі відбулася церемонія покладання квітів до монументів полеглих Захисників України різних часів: від років ІІ світової війни до часу проведення Операції об’єднаних сил на сході держави в наші дні. Вшанувати пам'ять воїнів прийшли делегації: виконавчого комітету міської ради, районної адміністрації та ради, трудових колективів; представники громадських організацій учасників АТО, воїнів-афганців, українського козацтва, священики.

Відбувся спільний молебень та освячення щойно встановленого Пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО та Операції об’єднаних сил на панно «Навіки в памяті нашій».

Перший заступник міського голови Володимир Богачук у своєму виступі закликав завжди пам’ятати про наших Захисників – військовослужбовців України. Допомагати живим і шанувати пам'ять загиблих. Міська влада і надалі всіляко допомагатиме військовим частинам, які розташовані у місті, щоб наблизити перемогу над агресором, підкреслив Володимир Богачук.

 

 

 

 

 

 

О 14.00 год. в 42 Гарнізонному будинку офіцерів відбулися урочистості та концерт з нагоди відзначення Дня Захисника України за участю керівництва міста, району, військовослужбовців, громадськості.

Під час урочистих заходів з вітальним словом виступив секретар міської ради Олександр Степанишин. У своєму виступі він від привітав військовослужбовців з патріотичним Державним святом від імені міського голови Миколи Мельничука, депутатського корпусу.  Нагадав про славні традиції захисту Вітчизни від козацьких часів до сьогодення в умовах російської агресії на Донбасі. Підкреслив, що необхідно шанувати пам'ять усіх Захисників, наших земляків - учасників ООС і тих військових льотчиків нашого гарнізону, які через катастрофи військових літаків йшли з життя починаючи з 50-х років минулого століття. Він подякував учасникам міжнародних навчань «Чисте небо – 2018». Ці навчання є одним із свідчень необхідності подальшої інтеграції України в Євроатлантичні структури. Їх проведення засвідчує підтримку України з боку США та європейських партнерів у боротьбі з російською агресією Тому є необхідність втілити в життя ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо закріплення в Конституції положення про незворотність курсу на вступ України до НАТО та ЄС – сказав секретар міської ради.

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували  загиблих Захисників України, Старокостянтинівців, які полягли на сході держави у неоголошеній війні з російським агресором. Для родин загиблих захисників вручили квіти.

Секретар міської ради Олександр Степанишин нагородив грамотами виконавчого комітету міської ради та цінними подарунками військовослужбовців Старокостянтинівського гарнізону.

 

Також привітали зі святом мужніх та відважних начальник Старокосянтинівського гарнізону полковник Євген Булацик і учасник АТО, захисник Авдіївки Сергій Тимощук.

 

 

Концертну програму свята організував відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини за участю художніх колективів та вокалістів міста, загальноосвітніх шкіл та 42 Гарнізонного будинку офіцерів.

 

 

 

 Використано фото з інтернет-видання: https://starkon.city

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.