В п'ятницю, 9 листопада, відбувся візит співробітників Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції гідності  (м. Київ) до Старокостянтинова. Завідувач меморіально-організаційного відділу Ольга Савенок та науковий співробітник музею, оператор Богдан Пошивайло записали інтерв'ю-спомини про Героя Небесної Сотні, Героя України Сергія Бондарчука, про події Революції Гідності, які мали місце на Старокостянтинівському майдані, про участь старокостянтинівців у Євромайдані.

Своїми спогадами поділилися міський голова, активний учасник Революції Гідності Микола Мельничук, колишній директор Старокостянтинівської гімназії, який особисто працював з Сергієм Бондарчуком, Юрій Мудрик, колишня колега по роботі, педагог, голова місцевого осередку Товариства "Просвіта" Лідія Ярохно.

Гості з Києва відвідали пам'ятні місця, повязані з Героєм України: виконавчий комітет міської ради, Старокостянтинівську гімназію; а також - могилу на міському кладовищі, де похований Сергій Бондарчук, та Меморіальний комплекс і панно "Навіки в пам'яті нашій". 

За словами  Ольги Cавенок, наразі триває процес збору аудіо-, фото-, відео- матеріалів про учасників Революції Гідності, передусім - про Героїв Небесної Сотні. З цією метою співробітники музею відвідують різні куточки України, звідки були Герої Небесної Сотні. Такі матеріали поповнюють музейні фонди та стануть важливою складовою музейної експозиції.

У зустрічі київських музейників взяли участь заступник міського голови, дружина Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука - Тетяна Бондарчук та член виконавчого комітету міської ради - Олександр Іванощук.

 

 

 

 

 

 

Поділитися