“Разом з власної волі з 1919 року” - під таким гаслом Україна відзначає столітній ювілей Акта Злуки 22 січня. В 42 гарнізонному Будинку офіцерів відбулося урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди визначного державного свята – Дня Соборності України.

У святковому заході взяли участь представники виконавчого комітету міської ради, трудових колективів, громадськість.

На історичних подіях проголошення Акту Злуки Західноукраїнської та Української Народних Республік, що мали місце на початку 1919 року зупинилася радник депутата Хмельницької  обласної ради Тетяни Зеленко Тетяна Мусійчук.

До учасників зібрання звернувся міський голова Микола Мельничук. У своєму виступі він зупинився на тому, що після здобуття незалежності нашої держави багато хто в нашій державі і на сьогодні не може усвідомити що ми є європейська держава і самі маємо визначати напрямки розвитку та не повторювати помилок минулого.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять краян, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України. Також квітами вшанували родини загиблих героїв.

Відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків які розташовані на території меморіального комплексу. 

Святковий концерт організований відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради за підтримки 42 Гарнізонного будинку офіцерів та управління освіти.

 

 

 

Поділитися