30 січня 2019 року в приміщенні ЗОШ І - ІІІ ст. №1 відбулися громадські слухання з питання планованої діяльності ККП щодо берегоукріплення берегів водосховища на річках Случ та Ікопоть з розчисткою та поглибленням в межах м. Старокостянтинів.

Відповідно до ЗУ "Про оцінку впливу на довкілля" оцінку впливу на довкілля - це процедура, що передбачає:

- підготовку суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля;

- проведення громадського обговорення;

- аналіз уповноваженим органом інформації, наданої у звіті з оцінки впливу на довкілля, будь-якої додаткової інформації, яку надає суб’єкт господарювання, а також інформації, отриманої від громадськості під час громадського обговорення, під час  здійснення процедури оцінки транскордонного впливу, іншої інформації;

- надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на - довкілля, що враховує результати аналізу;

- врахування висновку з оцінки впливу на довкілля у рішенні про провадження планованої діяльності.

Представником департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації  Валентиною Шибецькою (представник уповноваженого органу, який забезпечує проведення громадського обговорення) озвучено інформацію щодо внесення документів до єдиного реєстру про оцінку впливу на довкілля, оголошень в засобах масової інформації, оголошено порядок денний та регламент сьогоднішніх слухань.

Реєстрацію учасників та ведення протоколу слухань здійснювали спеціалісти даного департаменту Маргарита  Ковальчук та Ганна Луказюк 

sluh 003

Начальник ККП Володимир Булич проінформував присутніх, що питання розчистки та поглиблення русел річок назріло давно та є актуальним на сьогодні, що дозволить знизити ризик підтоплення поверхневими і грунтовими водами житлових і господарських будівель, що знаходяться в прибережній смузі водосховища. Існуючий рівень води негативно впливає на забудовану територію міста. При проходженні весняної повені та літніх зливових паводків вода виходить з берегів, підтоплюючи присадибні ділянки, житлові та господарські будівлі.

sluh 002

Також представник регіонального офісу водних ресурсів Михайло Молчанов, на запитання від представників громадськості, проінформував присутніх, що в результаті реалізації проекту рівень водосховища знизиться на 0,9 м., а за результатами  обстеження рівень замулення річки складає 1 - 1,5 м. Реалізація проекту є великим плюсом для міста, оскільки крім озвучених сьогодні переваг це також і питання відпочинку та рекреації. Представник проектанта коротко зупинився на етапах виконуваних робіт та схемі запроектованих заходів.

sluh 001

Очікувані якісні та кількісні характеристики природоохоронного ефекту в результаті виконання робіт по берегоукріпленню та поглибленню і розчистці водосховища, а також русел річок Случ та Ікопотъ, пониження існуючого рівня води у водосховищі, позитивно вплинуть на водні ресурси та забудовану частину м.Старокостянтинів через облаштування прибережної захисної смуги та усунуться загрози виникнення надзвичайних ситуацій, що можутъ виникати весною в nepioд проходження весняної повені.

Громадські слухання вважаються такими що відбулися.

Поділитися