8 листопада 2019 року біля приміщення виконавчого комітету міської ради зібралися жителі міста, що проживають у будинках по вул. Попова з питання встановлення індивідуального опалення у багатоквартирних житлових будинках. 

Спочатку з жителями будинків зустрівся міський голова Микола Мельничук. Він пояснив присутнім жителям міста, яким Старокостянтинівська філія ПАТ «Хмельницькгаз» відмовила у видачі дозволу на проведення індивідуального опалення з даного питання. Разом з тим він доручив Першому заступнику міського голови Володимиру Богачуку ознайомити присутніх з листом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (на даний час Міністерство розвитку громад та територій України) про надання відповіді на запит міської ради щодо роз’яснення застосування ДБН В.2.5-20:2018 Газопостачання та вирішення питання встановлення індивідуального опалення у багатоквартирних житлових будинках.  

Перший заступник міського голови В. Богачук проінформував присутніх з зазначеним листом зокрема, що даний час ПАТ «Проектний та науково-дослідний інститут по газопостачанню, теплопостачанню та комплексному благоустрою міст і селищ України» розроблено проект Зміни № 1 ДБН В.2.5-20:2018 щодо підвищення висотності будинків до 10 поверхів включно при проектуванні та будівництві з можливістю встановлення газовикористовуючого обладнання для поквартиного опалення та гарячого водопостачання, який наразі направлено на погодження до центральних органів виконавчої влади, які відповідно до компетенції беруть участь у погодженні проекту будівельних норм. 

dbn003

dbn004

Незрозумілою є позиція голови громадської організації «Старокостянтинів небайдужий» С. Худого, який записував зустріч Першого заступника В. Богачука з людьми. Знаючи, що виконавчий комітет міської ради зробив все можливе для того, щоб люди отримали дозволи на встановлення індивідуального опалення, задавав запитання що нічого весь цей час не робилося.. Складається враження, що керівник даної громадської організації підключається до вирішення проблеми, імітуючи свою допомогу, тоді, коли це питання вже в стадії вирішення.

dbn 001

 

Поділитися