1zas

8 травня відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Причиною засідання стало два підтверджених результати захворювання на короно вірус (COVID-19). Було прийнято рішення про направлення хворих до міста Хмельницький у спеціалізований заклад, з метою лікування даного захворювання. Були вжиті заходи щодо дезінфекції приміщень в яких мешкають уражені особи і спільних територій. Оперативно проведено опитування на предмет встановлення контактних осіб. Прийнято ряд рішень стосовно пом’якшення режиму карантину і дозволу на відкриття агропродовольчих ринків.

9 травня відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Представник служби ДСНС доповів про виконані роботи з дезінфекції осередку місць виникнення зараження.. Також було оброблено хлорвмісним  засобом для знезараження бланідас 300 території біля магазинів загальною площею 1900 квадратних метрів. Лікар-епідеміолог Старокостянтинівської ЦРЛ Людмила Гнатюк розповіла про те, що спецбригадою хворих відвезли до Хмельницької інфекційної лікарні. Стан однієї хворої середньої важкості, а іншої, важчий середнього.  
 
Сергій Чесаков,  медичний директор комунального некомерційного підприємства «Старокостянтинівська центральна районна лікарня», проінформував, що у медичних працівників Старокостянтинівської ЦРЛ вже взяли аналізи на предмет зараження.
 
Микола Мельничук подякував працівникам Старокостянтинівського відділу поліції, які оперативно зібрали інформацію про контактних осіб.
 
Міський голова вкотре попросив присутніх керівників медичних закладів Старокостянтинова  подавати заявки про необхідні медпрепарати та засоби захисту.

Сьогодні 12 травня відбулося  позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На якому було прийнято ряд рішень щодо пом’якшення умов карантину. Міський голова вкотре зауважив, що велика кількість мешканців міста не дотримуються заходів карантину. Звертаючись до мешканців міста Микола Мельничук акцентував увагу на чіткому виконанні умов карантинних заходів з метою не допущення поширення вірусу COVID-19.

Детально Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 

Поділитися