4 вересня 2020 року  відбулось урочисте вручення спеціалізованої аварійно-рятувальної машини середнього типу (САРМ-С) на базі «Volkswagen Crafter-35» в бойовий розрахунок 19 ДПРЧ Головного управління ДСНС у Хмельницькій області у рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні.

На урочистому заході були присутні міський голова Микола Мельничук, перший заступник начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Дмитро Бондар, керівництво районної державної адміністрації, районної ради та рятувальники.

Під час заходу міський голова Микола Мельничук зазначив, що даний автомобіль сприятиме підвищенню ефективності виконання завдань особового складу частини, а головне — порятунку людських життів. Також вручив грамоту виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради першому заступнику начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Дмитру Бондару за високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов'язків та вагомий особистий внесок у розвиток служби цивільного захисту міста Старокостянтинова.

Спеціалізована аварійно-рятувальна машина оснащена новітнім електричним та гідравлічним обладнанням і призначена для оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, а насамперед – для надання допомоги громадянам, які потрапили в ДТП. Повнопривідне шасі та потужний двигун дозволяють спецавтомобілю долати важкопрохідні ділянки дороги, а також надати допомогу водіям, транспортні засоби яких потрапили в кювети чи замети.

На озброєнні автомобіля знаходяться спеціальні засоби для розрізання та підйому бетонних і металевих конструкцій, освітлення місце події, транспортування потерпілих до карети швидкої допомоги, сучасні засоби зв’язку та апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання і зору рятувальників.

Після урочистого вручення особовий склад рятувальників, імітувавши дорожньо-транспорту пригоду, на практиці застосував спецобладнання під час деблокування потерпілого з понівеченого автомобіля.

Поділитися