15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

З метою вшанування пам’яті тисяч українців, які загинули на чужині у місті Старокостянтинів проведено ряд різнопланових заходів.

Зокрема,   15 лютого відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків на території Меморіального комплексу. У заході взяли участь міський голова Микола Мельничук, представники виконавчих органів міської ради, представники громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів, учасники бойових дій на території інших держав.

Також міський голова провів зустріч із активістами районної та міської організацій воїнів-інтернаціоналістів. За активну життєву та громадянську позицію, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, вагомий внесок у справу патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав кращих активістів відзначено Грамотами виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради та цінними подарунками.

14 лютого заступник міського голови Ольга Троян та делегація представників громадських організацій вшанували пам'ять загиблих (померлих) воїнів-афганців Старокостянтинівської громади поклавши квіти до їх могил.

Управлінням молоді та спорту Старокостянтинівської міської ради 13-14 лютого організовано та проведено спортивні  змагання приурочені цій пам'ятні даті.

Довідково: сьогодні у Старокостянтинівській міській територіальній громаді проживає 275 учасників бойових дій на території інших держав. Щороку виконавчим комітетом міської ради надається одноразова матеріальна допомога сім'ям загиблих (померлих) воїнів інтернаціоналістів.

Відповідно до розпорядження міського голови від 05.02.2021 року № 32/2021-р "Про відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав" 83 сім'ям загиблих (померлих) воїнів-афганців виділена матеріальна допомога на суму 83000 грн.

Поділитися