20 лютого 2021 року у Старокостянтинівській міській територіальній громаді відповідно до розпорядження міського голови Миколи Мельничука від 17.01.2021 року №45/2021-р "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні" відбулися меморіальні заходи до Дня Героїв Небесної Сотні.
Цей пам’ятний день встановлений Указом Президента України у 2015 році. Цього дня вшановуємо тих громадян, які віддали своє життя під час подій Революції Гідності захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини.
О 10.00 год. відбулася меморіальна хода від приміщення виконавчого комітету міської ради до Меморіального комплексу. Старокостянтинівці вшанували Героїв Небесної Сотні та свого земляка Сергія Бондарчука покладанням квітів до панно «Вічно в пам’яті нашій» на території Меморіального комплексу. По її завершенню відбулася панахида за участю релігійних конфесій міста.
В заході взяли участь міський голова Микола Мельничук, депутати міської ради, представники виконавчих органів міської ради та організацій, релігійних конфесій, громадськість.
У свому виступі міський голова згадав ті дні, коли український народ об'єднувався. Це було під час Помаранчевої революції, Революції Гідності.
"А сьогодні, коли йде війна, ми не можемо змиритися між собою. Кожен бачить Україну по своєму. Ми всі маємо побачити Україну єдиною, цілісною, непоборною та сильною. Ми маємо збудувати потужну армію і тоді ворог сам піде з нашої землі" - зазначив Микола Степанович.
Присутні вшанували хвилиною мовчання невмирущу пам'ять про загиблих воїнів небесного війська і згадали усіх, хто поклав свої голови за наше майбутнє.

 

Після завершення заходів на території меморіального комплексу делегація виконавчого комітету міської ради у складі заступника міського голови Ольги Троян, керуючого справами Наталії Шабельник, начальника управління соціального захисту населення Наталії Кот та родини військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби в зоні АТО поклали квіти до могил загиблих (померлих) учасників Революції Гідності та антитерористичної операції.

Також делегація поклала квіти до меморіальної дошки на фасаді приміщення Старокостянтинівської гімназії  Герою України,  Герою Небесної Сотні Бондарчуку Сергію Михайловичу. Начальник управління освіти Анатолій Пасічник поділився спогадами про вчителя Старокостянтинівської гімназії. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються у наших серцях.

 

Поділитися