Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

На виконання розпорядження міського голови Миколи Мельничука від 18 лютого 2021 року № 48/2021-р "Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки" 25 лютого в центрі культури імені Володимира Ножки відбувся один із ряду запланованих у Старокостянтинівській міській територіальній громаді заходів до 150-річчя від Дня народження Лесі Українки, а саме: літературно-музична композиція "Леся Українка – поетична квітка України".

У рамках заходу відбулися читання поезії Лесі Українки, виконання музичних творів, показ уривків з театральних вистав. На сцені виступили артисти центру культури імені Володимира Ножки, міського центру культури, сільських будинків культури.

З 18 по 25 лютого 2021 року в закладах загальної середньої освіти Старокостянтинівської міської територіальної громади організовано та проведено тематичні заходи присвячені творчій та культурно-громадській діяльності Лесі Українки. Бібліотеками централізованої бібліотечної системи організовані книжкові виставки, онлайн – презентації, літературні читання та флешмоби. 23 лютого відбулось літературно-музичне свято "Я вічно буду жити…" за участю вихованців дитячої музичної школи ім. М. Кондратюка.

Ювілейний 2021 рік — це нагода говорити про життя і творчість Лесі Українки, відкривати багатогранність і велич її постаті.

Поділитися