Головна

8 травня

Дорогі ветерани!
Шановні старокостянтинівці!

Цієї травневої пори ми вшановуємо наших визволителів та подвиг українського народу і його внесок у перемогу в Другій світовій війні, висловлюємо повагу нашим ветеранам-переможцям і усім борцям проти нацизму. 8 і 9 травня – у День памʼяті та примирення й День перемоги над нацизмом  – Україна згадує усіх героїв, хто виборов свободу та переміг нацизм.  Ми шануємо усіх учасників бойових дій, які не шкодуючи власного життя звільняли Батьківщину від окупантів. З вдячністю ми згадуємо всіх, хто визволяв нашу землю від поневолювачів.

Друга світова війна 1939-1945 років стала найбільшою трагедією людства у XX столітті. Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом, ставши однією з націй-переможниць. Памʼять війни – це памʼять серця; її сувора правда залишатиметься з нами повік, як уособлення високого патріотизму й мужності, тяжкої праці й вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найцінніше – своє життя. Цю памʼять несуть крізь роки все нові покоління, схиляючись у шані перед своїми батьками і дідами, учасниками тієї жорстокої війни, – живими і полеглими. Цей гіркий урок минувшини особливо актуальний сьогодні, коли уже наступні покоління українців зіткнулися з війною.

Годинник історії веде відлік нової історичної доби. Нині онуки та правнуки учасників й свідків Другої світової самовіддано боронять незалежність і суверенітет держави на східному кордоні. Вони гідно наслідують приклад високого патріотичного духу своїх героїчних дідів-прадідів. дорогою ціною наші бійці, як колись їхні діди та прадіди, боронять рідну землю, цілісність своєї держави. Ми віримо, що здолаємо ворога, адже за нами свята правда – ми боронимо рідну землю!

Доземний уклін українському солдату-визволителю! Побажаймо міцного здоровʼя та довголіття героям, які серед нас! Додамо їм тепла та уваги.

Помʼянімо загиблих. Вічна памʼять усім визволителям, які загинули за свободу і незалежність рідної України.

Бажаємо усім ветеранам, доблесним українським воїнам, які боронять суверенітет України, й усім нам миру, стійкості, здоровʼя, добра та витримки!

8 травня, у День памʼяті та примирення, з гідністю зустріньмо перші хвилини миру у звільненій Європі й вільній Україні. Потиснімо руку ветеранові 9 травня – і даймо слово: берегти в Україні мир та передати його у спадок прийдешнім поколінням.

З повагою,
міський голова                                                                 Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.