29 серпня 2021 року в місті за участі міського голови Миколи Мельничука, військовослужбовців гарнізону, учасників АТО, родин загиблих воїнів, депутатів міської ради, представників виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, підприємств та організацій, громадськості відбулась загальноміська хода в пам'ять про загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Перед початком загальноміської ходи делегація на чолі з міським головою поклали квіти до пам'ятників загиблих військовослужбовців в зоні проведення АТО, що знаходяться на території військової частини.

Учасники загальноміської ходи пройшли від військової частини А4009 до Меморіального комплексу, де відбулося покладання квітів. В пам'ять про загиблих воїнів мешканці міста приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання. Військові капелани провели поминальну панахиду.
Дзвонами та військовим салютом вшановано пам'ять кожного загиблого Старокостянтинівця під час війни на сході України, Революції Гідності.

До учасників мітингу звернувся міський голова Микола Мельничук: ми повинні цінувати і робити все можливе, як на державному так і місцевому рівнях, для підтримки сімей воїнів, що втратили своє здоров'я, віддали життя за Україну. Щоб їм було комфортно жити в країні, почуватись захищеними та забезпеченими. Схиляємо голову перед пам'яттю тих кого немає з нами і віддаємо шану тим, хто з нами, але має гіркоту втрат своїх дітей, чоловіків, батьків. Вічна їм слава. Слава Героям!

Також до учасників мітингу звернувся тимчасово виконуючий обовязків командира гарнізону Максим Сікаленко, представник громадської організації "Учасники АТО м. Старокостянтинів" Сергій Тимощук.

Пісні про Україну, її захисників, боротьбу за її незалежність прозвучали від Олександра Петрука та Марії Голюк.

 

29 серпня Указом Президента України визначено як День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Сім років минуло від Іловайської трагедії, що стала точкою неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни.

 

memory 19

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

  

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 

memory 19

 </p

memory 19

 

memory 19

 

Поділитися