0

9 вересня мало б виповнитися 60 років нашому земляку, Герою України, Герою Небесної Сотні, справжньому патріоту і громадянину Сергію Михайловичу Бондарчуку. Але, на жаль, у наших серцях він назавжди залишиться 52-річним. Сергій Бондарчук був активним учасником Революції Гідності, одним з тих сміливців, які виносили поранених з Інститутської та загинув від кулі снайпера.

Старокостянтинівці свято шанують пам'ять про свого Героя. 9 та 10 вересня у Старокостянтинівській територіальній громаді відбулися пам'ятні заходи "Вічно в пам'яті нашій".

Зокрема 9 вересня старокостянтинівці зібралися у центрі культури імені Володимира Ножки де згадували страшні події Революції Гідності. Ділилися спогадами про життя Сергія Бондарчука. Говорили про добру та скромну людину із чіткою громадянською позицією, про мужнього патріота, який у важкі часи сміливо вступив у боротьбу за відстоювання ідей свободи та гідності, конституційних засад демократії, прав і свобод людини. В ході заходу старший науковий співробітник Музею визвольної боротьби України, що знаходиться у місті Львові, Світлана Кочергіна, презентувала матеріали про історії життя героїв Небесної Сотні.

Аналогічний захід відбувся 10 вересня у Старокостянтинівському НВК «Спеціалізованій школі І ступеня, гімназії», яка носить назву імені Героя України С.М.Бондарчука.

У заходах взяли участь керуюча справами виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Наталія Шабельник, радник міського голови Юрій Мудрик, побратими Сергія Бондарчука.

На захід у гімназію завітав міський голова Микола Мельничук. На знак шани та поваги він вручив квіти дружині Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука Тетяні Бондарчук. А також звернувся до учасників заходу наголосивши: "Герої Небесної сотні своїм вчинком показали всьому світу головну ідею українського народу – ідею свободи. Сьогодні всі вони наші янголи-охоронці. Дуже важливо не лише шанувати пам'ять про них, а й кожному з нас, нести крізь життя ідею свободи та гідності!"

Вічна пам'ять Героям!

2

3

4

5

5 1

6

241647093 1204729286709659 6286041814681212929 n

Поділитися