Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Державіаслужби Тимчасовому порядку використання повітряного простору України. 

Так,  польоти виконуються тільки вдень без перетину державного кордону, не ближче 5 км від зовнішніх меж злітно-посадкових смуг та рубіжних доріжок аеродромів/вертодромів, або не ближче 3 км від зовнішніх меж злітно-посадкової смуги та не ближче 500 м від апаратів, які перебувають у повітрі. Польоти заборонені над дорогами державного значення (міжнародні, національні, регіональні, територіальні), центральними вулицями міст, селищ та сіл, залізними дорогами державного та регіонального значення, над лініями електропередачі, продуктопроводів, крім польотів за узгодженням із власником об’єкту.

Також не можна запускати безпілотники над промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами пального, нафти, газу, інших небезпечних речовин та рідин тощо, крім польотів за узгодженням із власником об’єкту, а також над місцями аварій та катастроф (крім задіяних у ліквідації наслідків та пошуково-рятувальних роботах). Заборонено запускати БПЛА над установами виконання покарань, слідчими ізоляторами, крім польотів в інтересах адміністрацій установ, об’єктами Міноборони, МВС, Держприкордонслужби, СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, Управління держохорони, інших військових формувань і правоохоронних структур. 

Польоти заборонені у зонах поліцейських/антитерористичних/спеціальних операцій (крім задіяних у цих операціях апаратів), зонах безпеки осіб, яким надано державну охорону. Польоти виконуються в межах прямої видимості, але не далі ніж за 500 м від пілота і на висоті не більше 50 м та тільки за умов візуальної видимості апарату зовнішнім пілотом. При цьому швидкість польоту має бути не більше 160 км/год, а пілот не має керувати апаратом з іншого транспортного засобу, що рухається. Пілот може керувати польотом тільки одного апарата.

Використання повітряного простору з порушенням нормативно-правових актів може створити істотну загрозу безпеці повітряних польотів та тягне за собою відповідальність передбачену ст. 281 Кримінального кодексу України.

Важливо!

Застосування поблизу військових частин  м. Старокостянтинів та Старокостянтинівського району (А 4009, А 2502, А 0598) або над ними безпілотних літальних апаратів (БПЛА) здійснюється за погодженням із командуванням Збройних Сил України. З метою забезпечення безпеки військових об’єктів, у разі виявлення непогодженого використання БПЛА поблизу них або над ними, Збройні Сили України вживатимуть заходів щодо знешкодження зазначених БПЛА.

Звертаємось до громадян з проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб поруч з військовими об’єктами або в місцях розташування військ.
 (номер чергової частити Шепетівського МВ УСУБ у Хмельницькій області 03840-4-04-54).

Картинки по запросу квадрокоптер

 

 

Поділитися