Дорогі земляки!

Шановна старокостянтинівська громадо!

Від імені депутатського корпусу Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто вітаю вас із Днем Соборності України!

Сьогодні минає рівно 100 років з дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Бо ж саме цього дня століття тому на майдані перед Софією Київською на велелюдному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Відтак дата 22 січня 1919 року навіки вкарбована в історію українського народу, як величне свято національної єдності.

Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності власної країни. Перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України територіальну цілісність, свободу і незалежність держави відстоюють українські патріоти, нерідко – ціною власного життя. Серед цих героїв чимало наших земляків-старокостянтинівців. Я твердо вірю, що наші мужні воїни, які захищають рідну землю, не дадуть ворогу зламати дух українського народу.

Воістину цей день є символом об’єднання України, адже засвідчує нерозривний зв’язок між поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи усьому світові неподільність української землі та непохитність української нації. Сила громадян України в тому, що вони з особливою шанобливістю ставляться та вміють зберігати одвічні цінності, такі як людська гідність, національна єдність, громадянська толерантність. Нині, як ніколи, ми розуміємо їх важливість і цінність.

Більше того, звершилася велика історична справа: Православна церква України отримала Томос від Вселенського Патріарха! Він довершить утвердження самостійності Української держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян. Для українців власна церква – це гарантія нашої духовної свободи, запорука суспільної злагоди.

Дорогі старокостянтинівці! Щиро зичу усім нам злагоди, натхнення, успіхів на благо нашої громади та всієї України. Хай Всевишній зміцнює нас у вірі, благословляє на мудрість і здоров’я. І нехай відчуття єдності, поваги одне до одного допомагає кожному на його життєвому шляху, бо єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших прадідів!

Миру всім нам, щастя і добра!

 

 

З повагою, міський голова Микола Мельничук

 

 

Поділитися