Шановні жителі м.Старокостянтинів та Старокостянтинівскього району Старокостянтинівський відділ поліції звітує про виконану роботу поліцейськими протягом 2018 року, стан криміногенної обстановки в районі та озвучує деякі статистичні дані

Так з початку року до Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області надійшло 7780 заяви та повідомлення громадян, з них з ознаками кримінальних правопорушень , які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань – 791. По 287 кримінальним правопорушенням злочинців встановлено та вручено повідомлення про підозру з яких 77 тяжких та особливо тяжких злочинів. Поряд з цим встановлено осіб, причетних до вчинення 1 умисного вбивства, 4 тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі 1 зі смертельними наслідками, 2 розбійних нападів, 8 грабежів, 98 крадіжок, в тому числі 13 квартирних, 8 шахрайств та 2 незаконних заволодінь транспортними засобами та задокументовано 1 факт пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі. За рік з обвинувальними актами направлено до суду 145 кримінальних проваджень.

Працівниками різних служб складено 4933 адміністративних протоколів серед яких:

-169 за фактами насильства в сім’ї (173-2КУпАП);

-327 дрібне хуліганство ( 173КУпАП);

-8 виготовлення, зберігання самогону (176КУпАП);

-588 розпиття алкогольних напоїв ( ст.178 КУпАП);

-187 за порушення правил адміністративного нагляду.

Уваги потребує покращення стану аварійності на автошляхах району. Протягом 2018 року на території міста та району Старокостянтинова було вчинено 262 дорожньо-транспортних пригод із механічними пошкодженнями автомобілів та 26 ДТП з потерпілими. Поліцейськими сектору патрульної поліції виявлено 3167 порушень Правил дорожнього руху, в тому числі 176 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Особливо важливим напрямком роботи поліції профілактика дитячої та підліткової злочинності. Працівник ювенальної превенції організовує для неповнолітніх лекції, під час яких знайомить дітей з їх правами, основами безпечної і законної поведінки , роботою поліції, навчає куди звертатися по допомогу та взаємодіяти з поліцейськими. Так на базі Старокостянтинівського навчального комплексу (Гімназія) було створено молодіжне об’єднання «ХОМА». Молодіжний рух «ХОМА» об’єднав навколо себе як поліцію так і молодь. В планах –спільними зусиллями розвивати творчі здібності молоді та популяризувати здоровий спосіб життя.

В рамках фінансування програми профілактики правопорушень на 2016-2020 роки відділу поліції виділено 250 тисяч гривень для встановлення системи відео спостереження.

Керівництвом відділу поліції і надалі будуть вживатися дієві заходи щодо забезпечення безумовного дотримання законності при реєстрації, реагуванні та розгляді заяв і повідомлень, своєчасному та об’єктивному прийнятті рішень, а також недопущення випадків безпідставного закриття кримінальних проваджень, посилення організаційних і практичних заходів з протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, якісному проведенні слідчих дій, спрямованих на розкриття, розслідування кримінальних правопорушень та адміністративних проступків.

Поділитися