Шановні ветерани! Дорогі старокостянтинівці!

Минає 75 років відтоді, як наш Старокостянтинівський край звільнили від нацистських окупантів. Наше місто та район, як і вся Україна, зазнали величезних втрат у важкій боротьбі проти ненависного ворога. Невгамовний біль утрати близьких відчула чи не кожна родина. Пам’ять про війну й досі ятрить наші серця.

Як подія і як подвиг, День визволення – визначна для нас дата, адже увібрала в себе мужність, героїзм, самопожертву воїнів-визволителів, підпільників, нескореного населення в боротьбі з ворогом. Кожна повоєнна річниця – це водночас і скорботні, і світлі почуття. У цей день ми вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Ми низько схиляємо голови перед тими, хто пройшов пекельними шляхами війни, хто під зливою куль та снарядів зумів вистояти, здолати ворога та повернутися живим. Ми віддаємо шану тим, хто не повернувся з фронтів, поклавши своє життя на вівтар смерті заради мирного неба над головами нащадків.

Дорогі ветерани, ви багато разів дивилися в очі смерті, втрачали бойових побратимів, однак мужньо боролися за кожен клаптик рідної землі. Ваша воля до перемоги, сміливість знищили підступні наміри загарбників. Ви залишаєтеся для нас прикладом патріотизму та палкої любові до отчого краю.

Гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів стали нинішні захисники України. Найвищим законом буття залишається захист рідної держави, її свободи і незалежності. Святою справою для нас є обов’язок відстояти мир, щоб передати його у спадок нащадкам. І перемога неодмінно буде за нами!

Нехай же нашими моральними орієнтирами, неперехідними духовними цінностями, найвищими чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки і виваженості, мудрості й терпіння, щирої віри у непорушну єдність нашої неньки-України, у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.

Шановні ветерани! Дорогі земляки! Прийміть найщиріші слова привітань із нагоди Дня визволення нашого краю від нацистських окупантів. Миру й злагоди усім нам, Божого благословення та ласки кожній родині, кожній громаді, усій Україні! Нехай на нашій благословенній землі завжди панують мир та злагода.

Слава героям-захисникам рідної землі всіх поколінь!

Слава Україні!

З повагою,
міський голова                                                 Микола Мельничук

Поділитися