ЗА 2018 РІК НА ВСІ ВИДИ ДОПОМОГ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ ТА ПОТЕРПІЛИМ НА ВИРОБНИЦТВІ ВИПЛАЧЕНО БІЛЯ 30 МЛН.ГРН.

   Старокостянтинівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області  обслуговує  5667 страхувальників. Станом на 01.01.2019 року на обліку перебуває 564 потерпілих, що отримали виробничі травми та 29 осіб, які отримують виплати в зв’язку з втратою годувальника.

  Протягом минулого року відділенням було опрацьовано 2167 заяв-розрахунків страхувальників та надано фінансування на оплату допомог  у розмірі 19,672 млн. грн., в тому числі допомоги по тимчасовій непрацездатності  13,637 млн. грн., по вагітності та пологах – 5,819 млн. грн., на поховання – 0,086 млн. грн.

   Протягом 2018 року сталося  13 нещасних випадків на виробництві, страховим експертом відділення проведено 34 перевірки на підприємствах, установах та організаціях, взято участь у впровадженні СУОП на 34 підприємствах, а також у перевірці знань з питань охорони праці на 44 підприємствах, участь у нарадах, семінарах, круглих столах з питань охорони праці на 48 підприємствах.

   Проведено перерахування щомісячних страхових виплат в разі втрати працездатності та щомісячних страхових виплат по втраті годувальника. Протягом звітного року проведено виплати потерпілим на виробництві:-щомісячні страхові виплати  - 9,259 млн. грн.; щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника – 0,438 млн. грн.; витрати на медичну та соціальну допомогу майже на 1 млн. грн.

   У 2018 році відділенням проведено роботу по забезпеченню потерпілих, яким визначено потребу в протезуванні, забезпеченні протезно-ортопедичними виробами, а саме: 14 потерпілих отримали протезно-ортопедичні вироби на суму 187,9 тис. грн.  від Хмельницького протезно-ортопедичного підприємства.

   У 2018 році реабілітаційне лікування пройшли  45 застрахованих осіб на суму 526,6 тис.грн. Також путівки на  санаторно-курортне лікування отримали 14 потерпілих, сума яких склала 210,7 тис.грн.

З 1 жовтня 2018 року набули чинності зміни у порядку фінансування Фондом соціального страхування України страхувальників(роботодавців) для надання ними застрахованим особам допомоги з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів, допомоги на поховання відповідно до положення, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 року №12 «Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів ФССУ». Порядок запроваджує новий підхід до обслуговування страхувальників, дозволить вдосконалити систему фінансування та упередити можливі помилки при визначенні розміру допомоги та страхових виплат. За новим порядком робочий орган виконавчої дирекції Фонду після надходження заяви-розрахунку здійснюють перевірку інформації,наведеної в ній, зокрема,правильність нарахування виплат, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, дані про сплату ЄСВ тощо.

 

В.Василик

Начальник Старокостянтинівського відділення

Поділитися