Прийміть щирі вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування – державного свята, яке підкреслює значимість цього важливого інституту місцевої демократії!

Значною мірою становлення нашої країни як незалежної держави пов’язано з розвитком місцевої ініціативи, зростанням ролі громади та відповідальності кожного її члена за долю рідного краю. Самоврядні органи у демократичному суспільстві є важливим інститутом реального народовладдя та засобом реалізації інтересів територіальної громади. Саме органи місцевого самоврядування забезпечують участь людей у розв’язані життєво-важливих проблем, налагоджують зв’язки між громадянами, створюють умови для реалізації суспільних інтересів. На них покладена велика відповідальність як за соціально-економічний стан територіальних громад, так і за створення комфортних умов для проживання та благополуччя їх мешканців. Це справді народна влада – влада для громади і в інтересах громади. У такому руслі працює депутатський корпус та виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради.

Питання вдосконалення та розширення повноважень самоврядних органів, посилення їх здатності активно долучатися до участі в управлінні регіональними й державними справами набувають дедалі більшої актуальності. Однак все це належить робити у тісній співпраці передусім з громадянським суспільством. Сьогодення чітко окреслює завдання: спільними зусиллями побудувати Українську державу європейського зразка. Відтак поряд із економічними реформами, необхідним є і подальший розвиток органів місцевого самоврядування. Бо ж тільки за такими змінами майбутнє держави.

У спільних зусиллях нашим орієнтиром є самодостатня і заможна Старокостянтинівська територіальна громада, де наші громадяни демократично, виважено, ефективно вирішують усі питання місцевого значення, дієво впливають на ухвалення рішень щодо життєдіяльності міста, отримують якісні послуги, живуть повноцінним життям в успішній країні. Діяльність Старокостянтинівської міської ради є відкритою і спрямованою на задоволення життєвих потреб містян. Порядок денний формується з урахуванням першочерговості тих злободенних питань, вирішення яких дасть можливість територіальній громаді й далі стабільно розвиватися та впевнено дивитися в майбутнє.

На моє тверде переконання, завдяки виваженості, толерантності, мудрості спільними зусиллями громади, депутатів, працівників виконавчих органів місцевого самоврядування, громадських організацій в порозумінні та злагоді, конструктивно й поступально підніматимемо потенціал нашого стародавнього й славного краю на вищий рівень.

Висловлюю слова щирої вдячності депутатам міської ради, членам її виконавчого комітету, працівникам органів місцевого самоврядування, які демонструють фаховість, відповідальність, самовідданість у роботі, чуйність і щедрість душі. Саме ви, представляючи інтереси нашої громади, забезпечуєте право кожного бути почутим. Щире спасибі ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення і розвиток. Хай же ваш багатий досвід стане складовою наших спільних успіхів і досягнень.

Дорогі старокостянтинівці, шана вам за любов до рідного міста, щоденну працю, активність у громадсько-політичному житті. Усім, хто працює на благо нашого краю і громади, кожній родині, кожному жителю щиро бажаю миру та благополуччя, міцного здоров’я, наснаги, витримки, оптимізму, твердої віри у щасливе майбутнє рідного Поділля та всієї України! Миру усім нам!

З повагою,
міський голова м.Старокостянтинів                                             Микола МЕЛЬНИЧУК

Поділитися