Головна

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Старокостянтинівського відділу Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом умисного знищення чужого майна шляхом підпалу.

Встановлено, що 55-річний мешканець с. Левківка Старокостянтинівського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, прийшов до будинку своєї колишньої співмешканки із засобом для розпалювання вогню та сірниками аби помститись. Через вікно він добрався до штор, облив їх займистою рідиною та підпалив, що і спричинило пожежу, якою знищено житловий будинок, майно, що було в ньому, а також сусіднє господарське приміщення.

Не зупинило зловмисника і те, що в будинку в той час перебувала дочка та внучка господарки.

Своїми діями він завдав потерпілій майнової шкоди у розмірі понад 600 тис грн.

Як повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 194 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

на фото - будинок та господарські споруди після пожежі

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.