Дорогі земляки!
Шановна Старокостянтинівська громадо!

Сердечно вітаю вас із благословенним святом християнського світу – Днем Святої Трійці, свята духовного очищення, світлого одухотворення, морального відродження. Його сакральний зміст сягає давніх-давен. Це одне із найбільших християнських свят, яке відзначається на 50-й день від Великодня в пам’ять зішестя Святого Духа на апостолів, благословивши їх нести у світ силу христової віри та правди.Сердечно вітаю вас із благословенним святом християнського світу – Днем Святої Трійці, свята духовного очищення, світлого одухотворення, морального відродження. Його сакральний зміст сягає давніх-давен. Це одне із найбільших християнських свят, яке відзначається на 50-й день від Великодня в пам’ять зішестя Святого Духа на апостолів, благословивши їх нести у світ силу христової віри та правди.
  Наш мудрий народ у години радості й випробувань з сивої давнини знаходив розраду і надію саме у вірі. Свята Трійця є торжеством такої віри, моралі й духовності. Потребу в таких цінностях, котрі додають віри і впевненості, наснаги жити та перемагати, ми по-особливому гостро відчуваємо нині. Ідеали добра, милосердя, справедливості завше залишатимуться для нас дороговказом. Ми прагнемо осягнути глибини духовної культури, давніх традицій українства. І будьмо певними, що промені добра спопелять зло та дарують життя зернам правди й сили духу.
  Нехай Свята Трійця додає всім нам сили жити, протистояти злу, бути впевненими, що правда і любов завжди перемагають, що віра творить дива.
  Традиційно цей день вважається початком історії церкви, коли Господь відкрив апостолам повноту своєї слави у триєдинстві: Бога-Отця, Бога-Сина і Святого Духу. Він є тим фундаментом, на якому побудована велична основа нашої духовності та віри, які у всі часи допомагали людині зберігати свою гідність, пошану до оточення, спрямовували думки та почуття до вічних духовних ідеалів.
  Свято Трійці, яке у народі ще називають зеленими святами, знаменує початок літа. Саме у день П'ятдесятниці, за прадавнім звичаєм, ми прикрашаємо свої оселі духмяним зіллям, а разом з ним у наші домівки ми запрошуємо злагоду й Боже благословення. Тож хай це свято надихає нас на добрі справи і наповнює серця всепрощенням та любов’ю до ближніх.
  Від імені Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто щиро зичу кожній родині добра і благополуччя, наснаги й надії у щасливе прийдешнє! Нехай Господь захистить від життєвих негараздів, укріпить у прагненні залишатися відкритими до світу і чуйними до ближніх, вірити в торжество істини та перемогу добра. Здоров’я усім нам, злагоди, Божої ласки, а нашій державі – неньці Україні – миру і розквіту!

З повагою, міський голова                                                                Микола МЕЛЬНИЧУК

Поділитися