Головна

Шановні жителі Старокостянтинівщини!

     Щиросердно вітаємо вас із визначним святом національного календаря – Днем Соборності України!

    Далекого 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради вперше у XX столітті була проголошена українська незалежність, а вже за рік – 22 січня 1919 року – на Софійському майдані в Києві відбулася не менш значуща подія – об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу. Минуло уже більше сторіччя від визначної події 1919 року – проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Без перебільшення, створення єдиної соборної Української держави стало знаковим для нашого народу, який віками мріяв об’єднатися, щоб жити у власній вільній неподільній країні, розбудовувати і зміцнювати її, примножувати її блага та духовні багатства.

      Через зовнішню агресію українці не змогли вберегти свою державу на початку ХХ століття і вже нині, на початку ХХІ століття, ми змушені зі зброєю в руках відстоювати її цілісність і незалежність.

     Події вже новітньої історії України – Помаранчева революція, Революція Гідності, захист Українських кордонів на Сході нашої держави від агресії північно-східного сусіда – об’єднали вільних громадян – справжніх патріотів України навколо демократичних цінностей. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.

    Історичний  досвід нам вкотре  нагадує, що наша сила в єдності, у соборності наших дій і помислів. Тож будьмо певними, що в наших силах не лише зберегти Україну та відновити її кордони, а й зробити її економічно і духовно багатою, якою пишатимуться наші нащадки.

     З нагоди Дня Соборності зичимо вам, дорогі земляки, міцного здоров’я, злагоди, миру і непохитної віри у гідне майбутнє нашої держави та нашої Старокостянтинівської громади!

З повагою,
міський голова                                                                                   Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                              Олександр СТЕПАНИШИН

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.