Для онлайн-практикуму  з застосування законодавства  Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України обрало тему: «Новації в законодавстві про оренду. Онлайн-аукціони: впровадження нових стандартів та прозорих процесів».

Захід відбувся у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Практикум відкрила заступниця виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення АМУ Тетяна Крупа. Оскільки, до перегляду долучилися представники ОМС, які не є членами Асоціації міст України в Хмельницькій області, вона коротко розповіла про роботу регіонального відділення та наголосила, що консультанти і виконавча дирекція готова до співпраці та наданні консультативної допомоги громадам із юридичних, фінансових та комунікаційних питань. «Асоціація міст України сьогодні є найпотужнішим об’єднанням органів місцевого самоврядування, яке якісно відстоює інтереси громад на усіх рівнях. Регіональні відділення регулярно проводять освітні заходи і ми відкриті для пропозицій. Сьогоднішній захід ми організували саме враховуючи ваші побажання. Тож сподіваємось, практикум буде корисним та інформативним».

Спікерами заходу стали:

Наталя Михайлівна Андрушко, заступник  начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій обл., начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Хмельницькій області

Зоя Миколаївна Буяр, начальник відділу орендних відносин, заступник начальника Управління забезпечення реалізації повноважень у Хмельницькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях.

Обговорили питання:

 - Новели у законодавстві про оренду державного майна;

 - Процедура включення до Переліків відповідного типу майна, що не використовується балансоутримувачами та може бути передано в оренду;

 -  Прийняття рішення про оголошення аукціону, або укладання договору без проведення аукціону, як етап визначення орендаря державного майна;

 - Укладення договору оренди як завершальний етап процедури передачі в оренду державного майна.

На завершення онлайн-практикуму спікери відповіли на питання представників ОМС та наголосили, що готові до подальшої плідної співпраці із Асоціацією міст та громадами області.

Відеозапис практикуму можна переглянути на сторінці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України в мережі Фейсбук.

Поділитися