keys

За реагуванням прокуратури визнано недійсним договір оренди легкового автомобіля укладеного Старокостянтинівською районною радою та фермерським господарством.


Ними протиправно укладено договір оренди державного рухомого майна автомобіля.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької окружної прокуратури Віталій Довгань: «Договір оренди державного рухомого майна укладено без прийняття рішення сесією районної ради, відсутні відомості щодо вивчення попиту на право оренди перед укладенням договору оренди автомобіля, незалежна оцінка об`єкта оренди не проводилась (суб`єкт оціночної діяльності з метою визначення ринкової вартості об`єкта оренди визначається на конкурсних засадах), вартість об`єкта оренди та орендна плата визначені з порушенням викладених вище вимог законодавства, зокрема без урахування їх індексації, частина орендної плати до місцевого бюджету не надходила, що призвело до оренди автомобіля за заниженою ціною (5 743 грн. в рік).


Відповідно до рішення Господарського суду Хмельницької області фермерське господарство зобов’язано повернути Хмельницькій районній раді автомобіль балансовою вартістю 57 тис. гривень.

Поділитися