Виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради оголошує про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації – Плану зонування території м. Старокостянтинів Хмельницької області.
План зонування території (зонінг) - містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.

Метою розроблення вказаної містобудівної документації є створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення і об’єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об’єктів історико-культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.


Розроблення Плану зонування території м. Старокостянтинів проводиться на підставі рішення 15 сесії Старокостянтинівської міської ради від 25.11.2016 року № 40. Замовником Плану зонування є виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради, розробником – Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» м. Київ.
На розгляд громадськості виноситься Схема зонування території міста Старокостянтинів та пояснювальна записка Плану зонування території міста (зонінг). Ознайомитись з проектом Плану зонування території м. Старокостянтинів можливо на офіційному порталі виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради (starkon.km.ua) та у відділі містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради, який знаходиться в приміщення Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету міської ради по вул. Миру, 36.
Дане повідомлення є підставою для подання пропозицій до проекту містобудівної документації (подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил). Пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:
1) повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
2) юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, для якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
3) власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розробляється документація, та на суміжній з нею;
4) представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;
5) народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

Пропозиції громадськості до проекту Плану зонування території міста Старокостянтинів приймаються у виконавчому комітеті Старокостянтинівської міської ради по вул. Острозького, 41 до 14 травня 2017 року. Пропозиції, подані іншими особами або подані після 14.05.2017 року, залишаються без розгляду.


Поділитися